Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ordonanta privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare
29.08.2012 | JURIDICE.ro, Juridice.ro


In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 611 din data de 24 august 2012 a fost publicata Ordonanta Guvernului nr. 17/2012 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare.

Actul normativ reglementeaza masuri fiscal-bugetare precum:
– reglementari privind repartizarea profitului Companiei Nationale Loteria Romana;
– reglementari privind contributia trimestriala prevazuta de Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii si de OUG nr. 77/2011 privind stabilirea unei contributii pentru finantarea unor cheltuieli in domeniul sanatatii;
– reglementari privind prorogarea termenului prevazut la art. 4 alin. (1) din Legea nr. 246/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Institutului de Drept Public si Stiinte Administrative al Romaniei;
– reglementari privind utilizarea echivalentului in lei al sumelor in valuta incasate de Ministerul Finantelor Publice reprezentand plati efectuate de Japan Tobacco International (JTI) in baza acordurilor de cooperare incheiate intre Comisia Europeana, statele membre semnatare si JTI;
– reglementari privind destinatia unor sume incasate de la societati comerciale, societati nationale, companii nationale;
– reglementari privind plata neefectuata a sumelor stabilite prin hotarari judecatoresti reprezentand drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar;
– reglementari privind monitorizarea cheltuielilor tuturor spitalelor publice;
– modificarea si completarea dispozitiilor unor acte normative.

Dintre masurile adoptate mentionam:

1. Potrivit actului normativ, profitul aferent anului 2011 al Companiei Nationale „Loteria Romana” – S.A., repartizat la alte rezerve, ca sursa proprie de finantare, si neutilizat la data intrarii in vigoare a ordonantei, se redistribuie ca dividend.
De asemenea, profitul aferent anului 2012, nerepartizat pe destinatiile prevazute de OUG nr. 195/2001 se repartizeaza in proportie de 85% sub forma de dividende si 15% la alte rezerve, constituind sursa proprie de finantare.
Se abroga prevederile din Ordonanta Guvernului nr. 51/1998 prin care Loteria Romana contribuia cu 2% din veniturile sale la finantarea Fondului Cultural National.

2. Detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor, care, pentru perioada cuprinsa intre trimestrul IV al anului 2009 si trimestrul III al anului 2011, datoreaza contributia instituita prin art. 3631 din Legea nr. nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, beneficiaza de anularea penalitatilor de intarziere, daca declara si achita integral contributia in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a  ordonantei.

3. Incepand cu data intrarii in vigoare a ordonantei, plata neefectuata a sumelor stabilite prin hotarari judecatoresti reprezentand drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2012, se va realiza in aceleasi conditii cu cele prevazute de OUG nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

4. Se interzice comercializarea biletelor sau taloanelor pentru jocul de noroc tip bingo, pentru care extragerea biletelor/taloanelor sau premierea participantilor se realizeaza prin intermediul retelelor de televiziune ori radio.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate