Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Mediu
CărţiProfesionişti
 
 1 comentariu

LEAUA & ASOCIATII castiga batalia pentru certificatele de CO2
03.09.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Echipa de avocaţi Leaua & Asociaţii a câştigat pentru Ministerul Mediului şi Pădurilor, în primă instanță, procesul declanșat de operatorii din sectorul industriei de ciment împotriva Guvernului României și a Ministerului Mediului și Pădurilor, în valoare de aproximativ 40 milioane euro, având ca obiect solicitarea pentru emiterea unui număr suplimentar de peste 2 milioane de certificate de emisii de gaze cu efect de seră pentru perioada 2008-2012.

Planul național de alocare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră a fost propus Comisiei Europene de către Guvernul României, în cadrul obligațiilor comunitare ce au revenit statelor membre. După aprobarea de către Comisia Europeană, Planul a fost transpus în legislația națională, pentru perioadele 2007 şi 2008-2012, prin Hotărârea Guvernului nr. 60/2008. Operatorii din sectorul industriei de ciment s-au considerat prejudiciaţi de această Hotărâre de Guvern și au solicitat modificarea acesteia în sensul recunoașterii dreptului la alocarea unui număr suplimentar de peste 2 milioane de certificate de emisii de gaze cu efect de seră pentru perioada 2008-2012.

„Impactul acestei cauze asupra tuturor părților implicate se poate observa, pe de o parte, din poziționarea României în relația cu Comisia Europeană cu privire la aprobarea Planului național de alocare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, și, pe de altă parte, din prețul unui astfel de certificat, care a variat între 6 euro în 2008 și 18 euro în 2011”, a declarat Gheorghe Matei, partener si coordonator al departamentului de drept fiscal din cadrul Leaua & Asociații, care a asigurat reprezentarea în instanță a Ministerului Mediului și Pădurilor.

„Pentru echipa de litigii a Leaua & Asociații soluția pronunțată de Curtea de Apel București a venit după eforturile de fundamentare a poziției Ministerului Mediului și Pădurilor într-o cauză deosebit de complexă, atât datorită aspectelor sale tehnice, cât și problematicii juridice care a implicat atât aspecte de drept național, cât și de drept al Uniunii Europene”, precizează, la rândul său, Aurora Damcali, managing partner Leaua & Asociaţii, coordonatorul echipei de avocați care a pregătit apărarea în dosar.

Societatea de avocaţi Leaua & Asociații are o experiență vastă, acumulată în peste 7 ani de activitate în asistență juridică și reprezentare în probleme de dreptul mediului, precum emiterea avizelor de mediu în domeniul energiei nucleare, mineritului şi exploatarea resurselor minerale, emiterea şi alocarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, aspecte juridice specifice atribuirii şi administrării fondurilor cinegetice, condiţiile de utilizare a sumelor anuale destinate gestionării durabile a fondului forestier.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.