« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Start Concurs ELMC 2012/2013
07.09.2012 | Emanuela MATEI

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

A început concursul ELMC ediția 2012-2013. Cazul de anul acesta conține două cauze cu două proceduri diferite: o cerere prejudicială în baza art. 267 TFUE și o cale de atac în temeiul art. 258 (2) TFUE care priveşte nerespectarea obligațiilor asumate de stat în conformitate cu dreptul UE.

Ca fost participant în această competiție deosebit de prestigioasă și câștigător în etapa regională, vreau să recomand studenților români la drept, în special celor bilingvi, care studiază dreptul în limba franceză, să nu ezite și să participe la concursul ELMC. Sper să existe firme de avocatură care au dreptul UE ca și specialitate și care vor să sponsorizeze o echipă de studenți români. Este o experiență într-adevăr de neprețuit și o modalitate efectivă de a învăța și de a testa aptitudinile practice ale unui avocat. Eu am avut personal ocazia să mă „duelez” cu universități celebre Leuven, Columbia University, Collège de Bruges, LSE etc.

Vă urez succes!

Emanuela MATEI

 
Secţiuni: CJUE, Dreptul Uniunii Europene, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD