Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Mona Maria Pivniceru s-a intalnit cu omologul sau din Republica Moldova
04.09.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Ministrul Justiţiei, Mona Maria Pivniceru a avut luni, 3 septembrie 2012, o întâlnire de lucru cu omologul său din Republica Moldova, Oleg Efrim, potrivit unui comunicat al MJ.

Au mai luat parte: Excelenţa Sa, Iurie Raniţă, Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mariana Braduţan, ministru-consilier al Ambasadei pentru Republica Moldova, Simona Maya Teodoroiu, secretar de stat, Maria Cristina Manda, consilier al ministrului, pentru partea română.

S-a discutat despre stadiul implementării Planului de acţiuni în domeniul justiţiei între Ministerul Justiţiei al României şi Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova pentru anii 2012-2013, semnat la data de 17 iulie 2012, la Chişinău. Au fost punctate aspecte importante ale procesului de reformă a justiţiei precum: răspunderea magistraţilor, infrastructura de sistem, armonizarea legislaţiei cu normele europene, lupta împotriva corupţiei din cadrul sistemului judiciar, activitatea magistraţilor în ansamblu, precum şi implicarea asociaţiilor profesionale ale magistraţilor în plan socio-juridic.

Cei doi miniştri au subliniat caracterul strâns al colaborării dintre cele două instituţii şi progresele înregistrate în relaţia bilaterală dintre cele două state, în domeniul justiţiei. A fost reliefată importanţa programului co-finanţat de Ministerul român al Justiţiei şi Fundaţia Konrad Adenauer, „Asistenţă în domeniul justiţiei pentru integrarea în UE a Republicii Moldova”, care va debuta în toamna acestui an.

Ministrul Mona Maria Pivniceru s-a arătat deschis în privinţa continuării angajamentelor luate de partea română în cadrul sprijinirii procesului de reformă a justiţiei din Republica Moldova, prezentând aspecte de succes, dar şi lecţiile învăţate de partea română, pe calea propriului proces de reformă a sistemului judiciar.

Ministrul Oleg Efrim, este prezent în România, ca urmare a invitaţiei adresate de ministrul român al afacerilor externe, Titus Corlăţean, de a participa la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.