Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
 1 comentariu

NNDKP: 150 de studenti la drept au facut practica in ultimii opt ani


4 septembrie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a anunţat că 150 de studenţi au efectuat stagii de practică în firmă în ultimii 8 ani, iar dintre aceştia 36 au devenit ulterior avocaţi colaboratori.

Casa de avocatură organizează anual două programe de practică studenţească, Şcoala de vară şi Şcoala de toamnă, dedicate studenţilor la drept. Aceste programe fac parte dintr-o campanie mai amplă, “Începe-ţi cariera cu dreptul”, prin care NNDKP susţine financiar şi profesional studenţii pe parcursul facultăţii şi îi îndrumă să îşi aleagă viitoarea profesie. Programul este organizat, de trei ani, şi în centrele universitare în care NNDKP are birouri regionale: Timişoara, Cluj–Napoca, Braşov şi Craiova.

La ediţia din acest an a stagiilor de vară şi de toamnă participă 25 de studenţi care au terminat anul III, respectiv anul II de studiu. De-a lungul stagiilor de practică ei sunt implicaţi în mai multe tipuri de activităţi profesionale şi participă la cursurile de specialitate susţinute de avocaţii firmei. În acest an, coordonatorul programelor dedicate studenţilor a fost Ruxandra Bologa, partener şi unul dintre coordonatorii practicii Corporate, energie şi resurse naturale.

Aceste două luni au fost deopotrivă interesante şi utile. Din punct de vedere intelectual m-am confruntat în fiecare zi cu probleme de drept complexe, mult disputate în doctrină de către teoreticieni, şi, pentru prima dată, am reuşit să îmi formez o opinie calificată în urma unei cercetări juridice elaborate. Pe latura socială, am cunoscut oameni minunaţi, capabili, cu o vastă experienţă în domeniu de la care am absorbit informaţii. Cel mai important însă este că am văzut aplicabilitatea muncii în echipă alături de colegii mei şi că am putut „gusta” din tumultoasa viaţă a unei firme mari de avocatură,” consideră Andrada Iovu, studentă în anul III la Facultatea de drept din cadrul Universităţii de Vest, care a făcut practică la biroul NNDKP de la Timişoara.

Interacţiunea cu mentorii, atât pe plan personal, cât şi profesional şi task-urile practice care mi-au fost alocate m-au ajutat să îmi clarific îndoieli şi nelămuriri legate de compatibilitatea profesiei de avocat cu profilul meu psihologic. Latura de mentorat a stagiului – constând în răbdarea, feedback-ul oferit şi îndrumarea permanentă a mentorilor – a fost, în opinia mea, punctul forte care a diferenţiat acest stagiu de altele de acelaşi tip. Practica mi-a dezvăluit atât părţi pozitive – satisfacţiile profesiei de avocat, cât şi aspecte negative inerente ale acestei profesii, orientându-mi opţiunile de carieră mai puternic spre avocatură,” crede Stela Pelican, studentă în anul III la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, care a efectuat stagiul de pregătire în departamentul de litigii al firmei.

Susţinerea unor proiecte dedicate studenţilor, precum Şcoala de vară şi Şcoala de toamnă, bursele de excelenţă şi de studiu, premiile acordate studenţilor facultăţilor de drept, sponsorizarea şi implicarea în acţiuni derulate de organizaţiile studenţeşti, sunt proiecte a căror valoare depăşeşte 60.000 euro anual şi contribuie la susţinerea tinerilor talentaţi care doresc să urmeze o carieră de succes în domeniul juridic.

Despre NNDKP: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen este promotor al avocaturii de afaceri în România şi în prezent are o echipă formată din 150 avocaţi şi consultanţi şi 75 de angajaţi, birouri operaţionale la Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Craiova şi oferă servicii de avocatură complete companiilor care îşi desfăşoară activitatea în România.

În acest an NNDKP a fost desemnată pentru a doua oară în ultimii patru ani „Firma anului în România” la gala premiilor Chambers Europe. De asemenea, aceeaşi publicaţie a acordat NNDKP, cu un an în urmă, premiul pentru firma care a gestionat cel mai bine relaţia cu clienţii, prin distincţia „Chambers Europe 2011 Client Service Award” pentru România.

În ultimii doi ani NNDKP a fost  cea mai bine clasată firmă din România de către publicaţiile internaţionale Chambers Global, The European Legal 500 şi IFLR 1000, ca recunoaştere a poziţiei de lider în domenii precum: Drept corporatist/Fuziuni şi achiziţii, Litigii, Drept bancar, finanţări şi pieţe de capital, Energie şi resurse naturale, IT, Telecom şi media, Privatizare şi PPP, Finanţarea proiectelor, Drept imobiliar şi construcţii, Restructurări şi insolvenţă.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică