Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Norme privind autorizarea si functionarea asiguratorilor


5 septembrie 2012 | JURIDICE.ro, Juridice.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 631 din data de 3 septembrie  2012 a fost publicat Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 16/2012 pentru punerea in aplicare a Normelor privind autorizarea si functionarea asiguratorilor.

Normele stabilesc, in temeiul prevederilor Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor, conditiile si documentele in baza carora Comisia de Supraveghere a Asigurarilor acorda asiguratorilor autorizatia de desfasurare a activitatii de asigurare si aproba actionarii fondatori, actionarii semnificativi directi sau indirecti, potentialii achizitori si persoanele semnificative ale asiguratorilor.

Procesul de autorizare a asiguratorilor de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor cuprinde doua etape:
– avizarea prealabila in vederea inregistrarii ca asigurator la oficiul registrului comertului;
– autorizarea functionarii ca asigurator, in conformitate cu prevederile Legii nr. 32/2000.

Procesul de dobandire de catre un potential achizitor a calitatii de actionar semnificativ al unui asigurator cuprinde, de asemenea, doua etape:
– evaluarea proiectului de achizitie si avizarea intentiei unui potential achizitor de a deveni actionar semnificativ la un asigurator de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor;
– realizarea proiectului de achizitie si aprobarea noului actionar semnificativ al asiguratorului de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii