Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CSM despre potentialul de impact al evolutiilor recente asupra sistemului judiciar
06.09.2012 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității miercuri, 5 septembrie 2012, un comunicat privind poziţia Plenului Consiliului Superior al Magistraturii faţă de potenţialul de impact al evoluţiilor recente asupra sistemului judiciar:

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, reunit în şedinţa din data de 5 septembrie 2012,

Constată că atacurile concertate din zona mass media, precum şi din anumite zone ale politicului, la adresa puterii judecătoreşti, a Consiliului Superior al Magistraturii şi personal a membrilor acestuia provin din raţiuni străine de scopul asigurării stabilităţi instituţionale a României, care vizează interese personale sau politice contrare statului de drept şi conduc la deteriorarea imaginii ţării şi la izolarea României ca Stat Membru al UE.

Astfel, se încalcă normele democratice şi principiile statului de drept.

Solicităm ca, în baza art. 1 alin. (4) din Constituţie ce reglementează principiul separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, autorităţile legislativă şi executivă să se preocupe de instituirea unui mecanism de responsabilizare a reprezentanţilor celorlalte puteri, similar sistemului de răspundere al magistraţilor.

În continuare, în acest sens sunt şi prevederile punctului 1 subpunctul 5 din ultimul Raport privind progresele înregistrate de România în cadrul MCV – 18 iulie 2012.

Faţă de aspectele mai sus menţionate, considerăm că libertatea de exprimare este un drept fundamental, corect a fi exercitat în limitele prevăzute de art. 30 alin. (6) din Constituţia României.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate