Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

CSM despre potentialul de impact al evolutiilor recente asupra sistemului judiciar
06.09.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității miercuri, 5 septembrie 2012, un comunicat privind poziţia Plenului Consiliului Superior al Magistraturii faţă de potenţialul de impact al evoluţiilor recente asupra sistemului judiciar:

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, reunit în şedinţa din data de 5 septembrie 2012,

Constată că atacurile concertate din zona mass media, precum şi din anumite zone ale politicului, la adresa puterii judecătoreşti, a Consiliului Superior al Magistraturii şi personal a membrilor acestuia provin din raţiuni străine de scopul asigurării stabilităţi instituţionale a României, care vizează interese personale sau politice contrare statului de drept şi conduc la deteriorarea imaginii ţării şi la izolarea României ca Stat Membru al UE.

Astfel, se încalcă normele democratice şi principiile statului de drept.

Solicităm ca, în baza art. 1 alin. (4) din Constituţie ce reglementează principiul separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, autorităţile legislativă şi executivă să se preocupe de instituirea unui mecanism de responsabilizare a reprezentanţilor celorlalte puteri, similar sistemului de răspundere al magistraţilor.

În continuare, în acest sens sunt şi prevederile punctului 1 subpunctul 5 din ultimul Raport privind progresele înregistrate de România în cadrul MCV – 18 iulie 2012.

Faţă de aspectele mai sus menţionate, considerăm că libertatea de exprimare este un drept fundamental, corect a fi exercitat în limitele prevăzute de art. 30 alin. (6) din Constituţia României.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti