Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

CSM despre potentialul de impact al evolutiilor recente asupra sistemului judiciar
06.09.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității miercuri, 5 septembrie 2012, un comunicat privind poziţia Plenului Consiliului Superior al Magistraturii faţă de potenţialul de impact al evoluţiilor recente asupra sistemului judiciar:

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, reunit în şedinţa din data de 5 septembrie 2012,

Constată că atacurile concertate din zona mass media, precum şi din anumite zone ale politicului, la adresa puterii judecătoreşti, a Consiliului Superior al Magistraturii şi personal a membrilor acestuia provin din raţiuni străine de scopul asigurării stabilităţi instituţionale a României, care vizează interese personale sau politice contrare statului de drept şi conduc la deteriorarea imaginii ţării şi la izolarea României ca Stat Membru al UE.

Astfel, se încalcă normele democratice şi principiile statului de drept.

Solicităm ca, în baza art. 1 alin. (4) din Constituţie ce reglementează principiul separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, autorităţile legislativă şi executivă să se preocupe de instituirea unui mecanism de responsabilizare a reprezentanţilor celorlalte puteri, similar sistemului de răspundere al magistraţilor.

În continuare, în acest sens sunt şi prevederile punctului 1 subpunctul 5 din ultimul Raport privind progresele înregistrate de România în cadrul MCV – 18 iulie 2012.

Faţă de aspectele mai sus menţionate, considerăm că libertatea de exprimare este un drept fundamental, corect a fi exercitat în limitele prevăzute de art. 30 alin. (6) din Constituţia României.”


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.