Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Intalnire Mona Maria Pivniceru – membrii Sectiei de judecatori a CSM
06.09.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marti, 4 septembrie, a avut loc prima intalnire informala intre membrii Sectiei de judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii si noul ministru al justitiei, Mona Maria Pivniceru, potrivit membricsm.ro. Scopul: discutarea unor subiecte de agenda comuna, intalnirea precedand sedintei Sectiei de judecatori.

S-au discutat urmatoarele subiecte formulate de judecatorii Alexandru Serban, Horatiu Dumbrava, Adrian Neacsu si Cristi Danilet:

1. Pregatirea instantelor pentru intrarea in vigoare a NCPC (data intrare in vigoare, asumarea concluziilor Studiilor de impact, bugetarea pentru anul 2013, suplimentare scheme personal, redistribuirea posturilor unde este posibil s.a.).

2. Gestionarea bugetului justitiei de catre ICCJ. Calendarul transferului.

3. Elaborarea si adoptarea bugetelor instantelor judecatoresti si ale ministerului public pentru 2013. Respectarea avizului conform prevazut de Legea nr. 304/2004, republicata.

4. Pozitia MJ fata de proiecte legislative respinse de sistemul judiciar initiate anterior (legea privind personalul de specialitate).

5. Initierea rapida a unor proiecte de acte normative de aparare a independentei justitiei (raspunderea disciplinara, retragerea din lege ca titulari ai actiunii disciplinare a ministrului justitiei, procurorului general si presedintelui ICCJ).

6. Continuarea programului optim de munca si imbunatatirea din punct de vedere tehnic a ECRIS.

7. Pactul national pentru justitie, vizand asumarea transpartinica a unui proiect national de consolidare a sistemului judiciar, vizand inclusiv finantarea multianuala a nevoilor acestuia, independent de ciclurile electorale.

8. Problema restantelor salariale.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.