Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Intalnire Mona Maria Pivniceru – membrii Sectiei de judecatori a CSM
06.09.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Marti, 4 septembrie, a avut loc prima intalnire informala intre membrii Sectiei de judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii si noul ministru al justitiei, Mona Maria Pivniceru, potrivit membricsm.ro. Scopul: discutarea unor subiecte de agenda comuna, intalnirea precedand sedintei Sectiei de judecatori.

S-au discutat urmatoarele subiecte formulate de judecatorii Alexandru Serban, Horatiu Dumbrava, Adrian Neacsu si Cristi Danilet:

1. Pregatirea instantelor pentru intrarea in vigoare a NCPC (data intrare in vigoare, asumarea concluziilor Studiilor de impact, bugetarea pentru anul 2013, suplimentare scheme personal, redistribuirea posturilor unde este posibil s.a.).

2. Gestionarea bugetului justitiei de catre ICCJ. Calendarul transferului.

3. Elaborarea si adoptarea bugetelor instantelor judecatoresti si ale ministerului public pentru 2013. Respectarea avizului conform prevazut de Legea nr. 304/2004, republicata.

4. Pozitia MJ fata de proiecte legislative respinse de sistemul judiciar initiate anterior (legea privind personalul de specialitate).

5. Initierea rapida a unor proiecte de acte normative de aparare a independentei justitiei (raspunderea disciplinara, retragerea din lege ca titulari ai actiunii disciplinare a ministrului justitiei, procurorului general si presedintelui ICCJ).

6. Continuarea programului optim de munca si imbunatatirea din punct de vedere tehnic a ECRIS.

7. Pactul national pentru justitie, vizand asumarea transpartinica a unui proiect national de consolidare a sistemului judiciar, vizand inclusiv finantarea multianuala a nevoilor acestuia, independent de ciclurile electorale.

8. Problema restantelor salariale.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti