Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Repunerea in termenul de prescriptie
07.09.2012 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Drept civil, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că depăşirea termenului de depunere a acţiunii împotriva actelor administrative emise de organele vamale pe motiv că pentru o perioadă de 3 zile traficul aerian a fost perturbat ca urmare a norului de cenuşă vulcanică făcând imposibilă deplasarea împuternicitului societăţii în România pentru a lua decizia finalizării şi expedierii contestaţiei nu reprezintă o împrejurare mai presus de voinţa părţilor care să justifice depăşirea termenului de 6 luni prevăzut de lege pentru depunerea cererii. În acest sens, reclamanta, persoană juridică înfiinţată în conformitate cu legislaţia română ca societate comercială pe acţiuni avea posibilitatea ca prin intermediul mijloacelor de comunicare general cunoscute să ia măsuri pentru a îndeplini la termen acest act de procedură. Prin urmare, Înalta Curte a concluzionat că nu poate opera instituţia repunerii în termen, cât timp nu a intervenit nici un caz de forţă majoră care să împiedice efectiv exercitarea dreptului conferit de lege. (Decizia nr. 712 din 10 februarie 2012 pronunțata in recurs de Secția de contencios adminsitrativ şi fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect anulare decizie ANAF)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti