Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 6 septembrie 2012
06.09.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Furt calificat. Trimitere în judecată. PJ Moldova Nouă

Procurori ai Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă au dispus, prin rechizitoriu, la data de 06.09.2012, trimiterea în judecată a unui număr de 23 inculpaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi, respectiv, complicitate la furt calificat.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în perioada 04.06. – 13.10.2011, inculpaţii au sustras din incinta unei societăţi comerciale din localitatea Moldova Nouă cantitatea de 1.057.404 kg fier vechi şi 2000 kg materiale neferoase.

Prejudiciul, astfel, adus părţii vătămate se cifrează la valoarea de 869.923 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Moldova Nouă.

***

Tentativă de omor deosebit de grav. Arestare preventivă. PT Botoșani

În continuarea cercetărilor în cauza în care procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatei D. F. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor deosebit de grav, cerere admisă de magistraţii Tribunalului Botoşani, procurorii au dispus schimbarea încadrării juridice din tentativă de omor deosebit de grav în infracţiunea de omor deosebit de grav, întrucât, la data de 05.09.2012, a survenit decesului victimei.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în dimineaţa zilei de 01.09.2012, inculpata s-a deplasat la locuinţa verişoarei sale, pe care a stropit-o cu benzină şi, apoi, i-a dat foc. Ca urmare a acţiunii inculpatei, partea vătămată a suferit leziuni prin arsuri de gradul III-IV, pe 95% din suprafaţa corpului.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Ultraj. Liberare provizorie. PT Brăila

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au declarat recurs împotriva admiterii cererii de liberare  provizorie pe cauţiune a inculpatului T. A. I. care fusese trimis în judecată, în stare de arest preventiv, la  data de 22.06.2012, de procurorii aceleiaşi unităţi de parchet, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  ultraj.

Cu ocazia judecării recursului declarat, procurorul care a participat la şedinţa de judecată, în virtutea rolului activ în desfăşurarea procesului penal şi a aflării adevărului cu privire la persoana inculpatului, a efectuat verificări şi depus la instanţă acte care dovedeau faptul că inculpatul mai este cercetat în calitate de învinuit într-o altă cauză penală aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi o altă infracţiune la regimul rutier, partea vătămată fiind, de asemenea, un lucrător de  poliţie.

Ca urmare datelor noi obţinute, magistraţii Tribunalului Brăila au admis recursul declarat de procurori şi au dispus reîncarcerarea inculpatului.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 17/18.03.2012, i-a aplicat mai multe lovituri cu capul şi pumnii în zona feţei, părţii vătămate L. N, agent şef principal de poliţie, care se afla în exercitarea  atribuţiilor de serviciu.

***

Omor calificat. Arestare preventivă. PT Brașov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus, la data de 4.09.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul C. L. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Totodată, aceştia au solicitat instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de către magistraţii Tribunalului Braşov, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, la data de 5.09.2012, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 20.07.2012, pe fondul unui conflict anterior, aflându-se în zona pieţei din Râşnov, inculpatul a lovit partea vătămată Z. V. cu un ciocan în zona capului, leziuni care au condus la decesul acesteia în data de 29.08.2012.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Tentativă de omor calificat. Arestare preventivă. PT Maramureș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, la data de 24.08.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatei M. S. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat.

Totodată, aceştia au solicitat, la data de 5.08.2012, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatei, cerere admisă de către magistraţii Tribunalului Maramureş, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acesteia, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 21.08.2012, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan, inculpata a încercat să-i suprime viaţa părţii vătămate M. S.(soţul acesteia), aplicându-i lovituri de cuţit în zona hemitoracică stângă.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Lovituri cauzatoare de moarte. Propunere arestare preventivă. PT Galați

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat instanţei de judecată, la data de 5.09.2012, arestarea preventivă a inculpatului P. E., aflat în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte.

Împotriva hotărârii de respingere a propunerii de arestare preventivă procurorii au declarat recurs.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 1.09.2012, în jurul orelor 1800, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul i-a aplicat victimei Ţ. V. multiple lovituri cu pumnul în zona feţei ce au determinat căderea acesteia şi lovirea cu capul de bordura trotuarului, leziuni ce au condus la decesul victimei în seara zilei de 3.09.2012.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Încăierare. Constituire dosar. PT Argeș

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a fost constituită o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la incidentul petrecut la data de 5.09.2012, în Penitenciarul Colibaşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încăierare.

Din primele cercetări efectuate în cauză, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

Un grup de 12 persoane private de libertate din Penitenciarul Colibaşi, aflate la plimbare pe terenul de sport al Secţiei de Maximă Siguranţă, au escaladat gardul terenului şi au distrus elementele de siguranţă ale unui tunel prin care se deplasau alte 3 persoane private de libertate (ce urmau să fie mutate în altă secţie). Pe fondul unui conflict preexistent, a izbucnit o altercaţie fizică ce a degenerat într-o încăierare, între 9 persoane dintre cele sus-menţionate, acestea aplicându-şi reciproc lovituri cu pumnii, picioarele şi obiecte contondente (fragmente din mobilierul aflat în zonă).

În urma încăierării care a fost aplanată prin intervenţia agenţilor de pază ai penitenciarului a rezultat vătămarea corporală a mai multor persoane, care au fost examinate, iniţial, în cadrul Spitalului Penitenciarului Colibaşi, urmând a fi prezentate la Serviciul de Medicină Legală Argeş, pentru examinare şi constatare a leziunilor suferite.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Viol și incest. Trimitere în judecată. PT Galați

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a inculpatului V. G. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi incest.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În repetate rânduri, inculpatul, aflat în locuinţa părinţilor săi, a întreţinut raporturi sexuale cu partea vătămată I. M. I. în vârstă de 6 ani (sora acestuia după mamă).

Cauza a fost înaintată, spre competentă soluţionare, Tribunalului Galaţi.

***

Posibilă sinucidere. Constituire dosar. PT Ilfov

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect incidentul privind posibila sinucidere a primarului interimar al localităţii Jilava.

La faţa locului se află procurori din cadrul acestei unităţi de parchet şi lucrători de poliţie de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov, în vederea efectuării cercetării locale.

Din primele date a rezultat că acesta se afla de câteva zile, din punct de vedere personal, într-o stare tensionată. Au fost găsite la faţa locului scara şi funia, nefiind elemente care să ateste alte împrejurări, iar la finalizarea cercetării locale, cadavrul va fi dus la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici.

Pe măsura derulării anchetei vom informa opinia publică.

Sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti