Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Modificari ale legilor electorale
07.09.2012 | JURIDICE.ro, Juridice.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 634 din data de 5 septembrie 2012 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 46/2012 privind modificarea Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului si pentru modificarea si completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, a Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si a Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, precum si unele masuri pentru buna organizare si desfasurare a alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat din anul 2012.

Principalele modificari:
1. Prevederile referitoare la utilizarea cartilor de alegator se aplica incepand cu alegerile parlamentare din anul 2016.
2. La alegerile parlamentare din anul 2012 dreptul de vot se exercita pe baza actului de identitate, pe care se aplica stampila cu mentiunea «VOTAT» si data scrutinului sau, dupa caz, un timbru autocolant cu mentiunea «VOTAT» si data scrutinului.
3. Prevederile din Legea nr. 35/2008 referitoare la Registrul electoral national se aplica incepand cu 1 ianuarie 2013.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate