Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Anularea unui act administrativ normativ


10 septembrie 2012 | Corina CIOROABĂ
Secţiuni: Contencios administrativ
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că este inadmisibilă cererea de anulare a unei hotărâri de Guvern cu privire la metodologia de recalculare a unor categorii de pensii de serviciu fără a fi efectuată procedura prealabilă înainte de sesizarea instanţei de judecată. În această situaţie sunt aplicabile prevederile art. 7 alin. (11) din Legea nr. 554/2004, potrivit cărora „în cazul actului administrativ normativ, plângerea prealabilă poate fi formulată oricând”. Aceste dispoziţii se referă la posibilitatea introducerii acţiunii şi deci şi a plângerii prealabile fără a se ţine seama de termenele reglementate de art. 11 din Legea nr. 554/2004, plângerea prealabilă fiind o condiţie de admisibilitate a cererii, anterioară sesizării instanţei. (Decizia nr. 656 din 9 februarie 2012 pronunțată in recurs de Secția de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect anulare act administrativ normativ)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro