Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Acord privind identificarea medicamentelor potential periculoase


12 septembrie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul sanatatii, Flux informații

Luni, 10 septembrie 2012, Parlamentul European si Consiliul UE au semnat un acord, la Strasbourg, in vederea identificarii mai eficiente a medicamentelor potential periculoase si retragerea cat mai rapida a acestora de pe piata.

Acordul vizeaza masuri precum:
– daca o companie decide sa nu reinnoiasca licenta datorita unor motive de siguranta, o evaluare de urgenta la nivel european va fi declansata automat
– cand o companie retrage voluntar un medicament, trebuie sa specifice daca face acest lucru pe motive de siguranta
– toate medicamentele care fac obiectul vreunui studiu de siguranta post-autorizare, trebuie sa fie etichetate ca atare, pentru informarea pacientilor.

In Europa, medicamente precum Distilben, Mediator sau Isomerid care se presupune ca au efecte secundare foarte grave, provocand sute de decese, se vand ilegal.

Un raport referitor la propunerea de directiva a Parlamentului European si a Consiliului de modificare a Directivei 2001/83/CE in ceea ce priveste farmacovigilenta, intocmit de social-democrata britanica Linda McAvan, arata ca este necesara o revizuire urgenta a sistemelor de monitorizare a medicamentelor in UE, potrivit unui comunicat al PE.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică