Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

CCBE. Avocatii europeni solicita un regim de protectie al datelor cu caracter unic
12.09.2012 | Andreea Roxana TUDOROIU


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Consiliul barourilor europene a luat pozitie cu privire la pachetul de reforme pentru protectia datelor propus de Comisia europeana. Pozitia Consiliului este disponibila aici.

Decat sa existe doua regimuri distincte care sa reglementeze diferit materia dreptului civil si aplicarea legii, Consiliul barourilor europene invita institutiile Uniunii Europene sa creeze un regim unic de protectie a datelor care sa fie cuprinzator si la nivel inalt. „Regretam decizia Comisiei Europene de a nu extinde regulile generale de protectie a datelor in domeniile cooperarii politienesti si judiciare in materie penala. Precum Autoritatea Europeana de Protectie a Datelor, credem ca prelucrarea datelor in domeniile cooperarii politienesti si judiciare in materie penala, luand in considerare riscurile specifice pentru cetateni, necesita un nivel de protectie cel putin la fel de ridicat ca cel pe care il prevede regulamentul propus si nu mai scazut in cadrul unei directive distincte”, a declarat Marcella Prunbauer-Glaser, presedintele CCBE.

In observatiile sale cu privire la proiectul regulamentului general privind protectia datelor, CCBE reaminteste importanta respectarii secretului profesional si a independentei, ca valori de baza ale profesiei juridice care vizeaza sa protejeze drepturile cetatenilor, precum si autoreglementarea ca un corolar al independentei.

Andreea Roxana TUDOROIU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
colaborator JURIDICE.ro

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate