Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Modificari cu privire la examenul de absolvire al agentilor de penitenciare


12 septembrie 2012 | JURIDICE.ro, Juridice.ro
Secţiuni: Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 644 din data de 10 septembrie 2012 a fost publicat Ordinul ministrului justitiei nr. 2666/2012 privind modificarea si completarea anexei nr. 2 la Ordinul ministrului justitiei si libertatilor cetatenesti nr. 1.558/C/2009 pentru aprobarea Metodologiei de organizare si desfasurare a concursului de admitere in Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna si a Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului de absolvire a cursurilor cu durata de un an la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna.

Metodologia reglementeaza organizarea si desfasurarea examenului de absolvire pentru evaluarea si certificarea competentelor profesionale pentru calificarea de agent de penitenciare la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna.

Dupa finalizarea cursurilor, elevii sustin examenul de absolvire pentru evaluarea si certificarea competentelor profesionale, in perioada stabilita in Planul de invatamant al Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna, aprobat de catre directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Examenul de absolvire consta in sustinerea probelor scrise si orale pentru verificarea teoretica a cunostintelor si competentelor dobandite in domeniile Teorie si practica penitenciara si Stiinte juridice si socioumane, precum si parcurgerea unui stagiu de practica pentru verificarea si evaluarea deprinderilor si abilitatilor practice necesare pentru exercitarea profesiei de agent de penitenciare.

In cuprinsul metodologiei se introduce o noua sectiune cu privire la organizarea si desfasurarea stagiului de practica pentru verificarea si evaluarea deprinderilor si abilitatilor practice.

In stagiul care se organizeaza in cadrul unitatilor penitenciare pot fi repartizati numai elevii care au promovat probele scrise si orale din cadrul examenului de absolvire, acesta avand o durata de 8-12 saptamani.

La finalizarea stagiului de practica elevii sunt apreciati cu calificativul corespunzator sau necorespunzator, in conformitate cu evaluarea la urmatoarele obiective: deprinderi si abilitati profesionale; trasaturi comportamentale si deontologie profesionala.

Dupa promovarea examenului de absolvire, elevilor li se elibereaza un certificat de absolvire

Prin decizie a directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, absolventii Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna sunt numiti ca functionari publici cu statut special definitivi si li se acorda gradul profesional de agent de penitenciare.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro