« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
 1 comentariu

Doru Bostina: „Nu cred in hei-rup-isme si in lucruri finalizate la 2 noaptea”
13.09.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Intr-un interviu acordat economica.net, av. Doru Bostina, coordonatorul societatii de avocati BOSTINA SI ASOCIATII, a declarat despre programul de munca: „Anecdotic, se spune ca orice proiect se intinde exact pe perioada de timp pe care ii este permis sa se intinda si nu pe perioada care ii este alocata. De asemenea, se spune ca avocatii lucreaza pana tarziu in noapte, un mit care bantuie si in avocatura de business. Am vrut sa le infirm pe amandoua si, ca atare, la “Bostina si Asociatii” am incercat sa impun un alt model de business, bazat pe rationalizarea timpului de lucru si planificarea operatiunilor, astfel incat avocatii sa aiba timp si de viata personala, ca sa spun asa. Planificarea atenta a lucrarilor si urmarirea constanta a termenelor intermediare fac ca: lucrarile sa fie terminate la timp, in parametrii de calitate pe care clientii ii asteapta de la o casa de avocatura de top si oamenii pleaca acasa la o ora rezonabila. Nu cred in hei-rup-isme si in lucruri finalizate la 2 noaptea, doar ca fie predate la termen, cum nu cred ca statul dupa program poate garanta – singur – calitatea pe termen lung a lucrarilor.

Noi am implementat un soft foarte bun prin care putem urmari in timp real stadiul in care se afla un proiect sau un dosar, cate ore s-au lucrat efectiv pentru el, de catre cine, care au fost operatiunile facute si cu ce costuri si, in fine, cat s-a facturat. De asemenea, avem program de lucru “flexi-time” in care ora de plecare e corelata cu ora de sosire, ceea ce nu inseamna, desigur, ca daca e nevoie, avocatii nostri nu stau si pana la 2 sau la 3 noaptea sau nu-si petrec o noapte intreaga la birou ca sa termine ce e de terminat. De regula, acest lucru se intampla in proiecte internationale, care implica termene pe fusuri orare diferite, revizuiri repetate ale unor clauze in timpul negocierilor, etc. De regula, programul incepe la 8,30 si se termina la 18,00, cu o pauza de pranz de o ora. Dimineata, intre 8,30 si 9,00, avem “momentul de croissant si cafea” cand doritorii se aduna pentru “inviorarea intelectuala de dimineata”.

In ceea ce ma priveste, ziua de lucru incepe la ora 6,30 cu o “revista a presei” economice si a altor publicatii relevante, la 8,00 sunt deja la birou iar la 8,30 am deja primele intalniri. Ziua de lucru se termina de obicei cu intalniri de business la o masa de seara, dar intotdeauna imi fac timp ca inainte de culcare sa citesc ceva.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.