Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Apel la candidaturi – Lideri pentru Justitie 2013. UPDATE


15.10.2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer lansează apelul la candidaturi pentru cea de-a treia ediţie a programului de leadership pentru tineri juriști români – Lideri pentru Justiţie (Leaders for Justice).

Programul este deschis studenţilor la drept (aflaţi în ultimul an de studiu), masteranzilor, doctoranzilor sau tinerilor juriști aflaţi în primii trei ani de carieră. Trimiteţi candidatura în limba engleză la adresa doru.toma@kas.de până la data de 28 octombrie 2012, ora 23:59.

Vor fi selectaţi 20 de tineri cu potenţial de lideri!

Candidatura trebuie să conţină:
un CV
o scrisoare de motivație de o pagină
un eseu de maxim două pagini pe tema: “My first 90 days as Romanian Minister of Justice” care să răspundă la următoarele întrebări: ce intenţionez să fac? cine va face parte din echipa mea? cum îmi voi atinge obiectivele?

Toate aceste documente trebuie redactate în limba engleză, Times New Roman 12.

Procesul de selecţie va consta din 3 etape:
preselectarea aplicaţiilor scrise,
interviuri cu candidaţii preselectaţi (12–23 noiembrie 2012),
assesment center (decembrie 2012).

Atât candidaţii selectaţi, cât si cei respinsi vor fi informaţi prin e-mail.
Comunicarea rezultatului final: 14 decembrie 2012.
Sesiunile de training: februarie–iunie 2013.

Scurtă descriere a programului
Scopul principal al programului îl reprezintă formarea unui grup de tineri motivaţi care să înţeleagă importanţa valorilor si a integrităţii si care să fie pregătiţi pentru promovarea principiilor statului de drept si a întăririi acestora prin intermediul muncii lor.

Obiectivele acestui program sunt instruirea unor tineri juristi talentaţi în a deveni adevăraţi lideri în
domeniul lor, înzestrarea acestora cu abilităţi esenţiale de leadership, management, precum si cu informaţii de substanţă cu privire la principiile democraţiei, ale statului de drept, ale justiţiei în general si nu în ultimul rând cu cele de etică profesională. Tinerii selecţionaţi vor fi implicaţi în proiecte individuale si de grup pentru a avea o înţelegere practică asupra a ceea ce înseamnă să fii un adevărat lider.

Grupul Ţintă al acestui program este constituit din 20 de studenţi la drept aflaţi în ultimul an de studii,
masteranzi, doctoranzi sau absolvenţi de studii juridice aflaţi în primii doi ani de carieră profesională, care dau dovadă de potenţial de lideri. Tinerii selecţionaţi, provenind de pe întreg teritoriul României si din toate domeniile vieţii juridice, trebuie să fie motivaţi si să-si asume un rol proactiv în evoluţia sistemului juridic si socio-politic din România.

Activităţile cuprinse în acest proiect vizează trei componente majore: abilităţile de leadership; înţelegerea mecanismelor din sistemul de justiţie si interacţiunea cu personalităţi din domeniu; simularea unor procese decizionale concrete din sistemul de justiţie.

Rezultatul acestui program de leadership va consta în instruirea susţinută a celor 20 de tineri juriști și crearea unei reţele naţionale de tineri profesioniști în domeniu si contribuţia la întărirea organizaţiilor juridice din societatea civilă. Ne dorim ca prin participarea la acest program studenţii să-si modifice atitudinile si conduita, să-si dezvolte aptitudinile de lideri, dar si capacităţile si modalităţile de acţiune si să devină astfel adevăraţi agenţi ai schimbării

Lideri pentru Justiţie 2013?
sase sesiuni de training dedicate dezvoltării abilităţilor de lideri:
1. Viziune și creativitate (Februarie, Sibiel)
2. Cum să lucrezi în echipă și să conduci o echipă. Povestea lui Eu vs. Noi (Martie, Sinaia)
3. Arta de a lua decizii și managementul schimbării (Aprilie, Brasov)
4. Managementul proiectelor. Uneltele care fac diferența (Mai, Predeal)
5. Abilităţi de comunicare. Cum să spui și să scrii mai bine (Mai, Brasov)
6. Evaluare si feedback. Ce mai trebuie să știi ca să devii un bun lider (Iunie, Cadenabbia, Italia)

Vizită de studiu de o săptămâna la Berlin (Octombrie);
Întâlniri cu decidenţi si personalităţi marcante din sistemul de justiţie;
Implementarea unui proiect de grup;
Participare la reţeaua de absolvenţi ai programului: ai posibilitatea să te inscrii si să contribui activ în proiectele Asociaţiei LIDERJUST! (www.liderjust.ro)

Participanţii îsi vor acoperi transportul pentru cele 5 sesiuni de training ce vor avea loc în ţară. Toate celelalte costuri de organizare a sesiunilor de training, cazare, masă si transport în străinătate vor fi acoperite de Fundaţia Konrad Adenauer, Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est.

Detalii și noutăți la adresa www.kas.de/leadership, sau pe Facebook www.facebook.com/leadersforjustice si www.facebook.com/kas.rlpsee 

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro