« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Cum vor fi numiti Procurorul General si seful DNA. UPDATE
21.09.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

UPDATE, 22 septembrie 2012:  Anuntul publicat la data de 17.09.2012, referitor la selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, se modifica astfel:

1. Termenul pentru depunerea  cererilor de inscriere pentru una sau pentru ambele functii de conducere insotite de celelalte inscrisuri mentionate in anuntul din data de 17 septembrie se prelungeste pana la data de 3.10.2012.

2. Termenul pentru depunerea proiectului privind exercitarea atributiilor specifice functiilor de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie se prelungeste pana la data de 15.10.2012.

Ca urmare a prelungirii acestor termene, calendarul selectiei, anuntat de Ministerul Justitiei la data de 17.09.2012 se modifica dupa cum urmeaza:
– lista procurorilor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie, cu mentionarea celor care au optat pentru ambele functii de conducere, lista cererilor respinse, cu indicarea motivului respingerii (nedepunerea inscrisurilor, neindeplinirea conditiei de vechime, etc.), precum si programarea interviurilor se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 5.10.2012, in loc de 25.09.2012.
interviul care va fi sustinut de procurorii care participa la selectie va avea loc in perioada 23-25.10.2012, in loc de 2-3.10.2012;
– rezultatele selectiei se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 1.11.2012, in loc de 4.10.2012.

De asemenea, punctele 3-7 din Standardele de organizare si desfasurare a selectiei procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de conducere prevazute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind organizarea judiciara, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare afisate la data de 17.09.2012 vor avea urmatorul cuprins:

„3. In sustinerea interviului, ministrul justitiei este sprijinit de:
a. un procuror de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie;
b. un procuror de la Directia Nationala Anticoruptie;
c. un procuror specialist in management judiciar, de pe lista Institutului National al Magistraturii;
d. un psiholog recomandat de Institutul National al Magistraturii.

Persoanele mentionate la lit.a) si b) sunt selectate de ministrul justitiei dintr-o lista de cate 5 propuneri formulate, la cererea acestuia, de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, respectiv de catre procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorii propusi de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, respectiv de catre procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie trebuie sa aiba si calitatea de formator in cadrul Institutului National al Magistraturii.

4. Interviul este condus de ministrul justitiei. Persoanele mentionate la punctul 3 pot adresa intrebari, privind criteriile inserate in standarde, in domeniile proprii de competenta, procurorului participant la selectie. Ele au un rol consultativ.

5. Indeplinirea standardelor de evaluare a interviului pentru fiecare procuror care participa la selectie se realizeaza prin completarea, de catre fiecare dintre persoanele mentionate la punctul 3, a unei fise individuale de evaluare, pe baza unui punctaj stabilit inainte de inceperea derularii interviurilor. Punctajul si fisele individuale de evaluare sunt confidentiale.

6. Centralizarea rezultatelor interviului, cuprinse in fisele individuale de evaluare se realizeaza de catre ministrul justitiei, punctajele astfel obtinute de catre procurorii participanti fiind utilizate, ca un reper in formularea propunerilor de numire in functie, pe care ministrul justitiei le va inainta Presedintelui Romaniei, ministrul avand un drept exclusiv si suveran in actul decizional.

7. Ministrul justitiei formuleaza propunere motivata de numire pentru fiecare dintre functiile de conducere, pe baza aprecierilor proprii, in urma evaluarii inscrisurilor depuse de catre procurorii participanti la selectia pentru functia respectiva si a indeplinirii de catre fiecare procuror participant la selectie a standardelor de evaluare a interviului.”

Celelalte informatii afisate la data de 17.09.2012 raman valabile.

***

Luni, 17 septembrie 2012, Ministerul Justitiei a anuntat ca in perioada 18 septembrie – 4 octombrie 2012, organizeaza la sediul sau, selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, potrivit unui comunicat al MJ.

Pana la data de 24 septembrie 2012, inclusiv, se pot depune cererile de inscriere.

Pana la data de 1 octombrie 2012, procurorii participanti vor depune si un proiect privind exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere pentru care participa la selectie, care se depune personal la Cabinetul ministrului justitiei, atat pe suport hartie, cat si in format electronic, pe suport specific. Proiectul se va incadra intr-o limita de 30 pagini, iar anexele nu vor putea depasi 10 pagini. Planul si anexele vor fi redactate cu caractere de marimea 12, font Times New Roman, spatiere la 1,5 randuri.

In perioada 2-3 octombrie 2012, candidatii vor sustine un interviu care consta in:
a) sustinerea proiectului privind exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere pentru care participa la selectie, sub urmatoarele aspecte:
– prezentarea sintetica a unitatii/structurii pentru a carei conducere participa la selectie;
– identificarea unor eventuale disfunctii si vulnerabilitati, precum si a solutiilor propuse pentru prevenirea si inlaturarea acestora;
– propuneri pentru imbunatatirea activitatii manageriale a unitatii/structurii pentru a carei conducere participa la selectie;
– compatibilitatea planului managerial intocmit de procurorul participant la selectie cu cel al procurorului ierarhic superior, daca este cazul;
b) verificarea aptitudinilor manageriale si de comunicare, vizand, in esenta, capacitatea de organizare, rapiditatea in luarea deciziilor, rezistenta la stres, autoperfectionarea, capacitatea de analiza, sinteza, previziune, strategie si planificare pe termen scurt, mediu si lung, initiativa, capacitatea de adaptare rapida, capacitatea de relationare si comunicare;
c) prezentarea viziunii asupra modului in care intelege sa organizeze institutia in vederea indeplinirii atributiilor constitutionale de promovare a intereselor generale ale societatii si apararii ordinii de drept, precum si a drepturilor si libertatilor cetatenilor;
d) prezentarea viziunii cu privire la atributiile functiei pentru care participa la selectie in ceea ce priveste coordonarea activitatilor de prevenire si combatere a criminalitatii in general si a unor fenomene specifice: criminalitate organizata, coruptie, evaziune fiscala etc.;
e) verificarea cunostintelor specifice functiei pentru care participa la selectie;
f) verificarea aspectelor legate de motivatia, conduita, integritatea si deontologia profesionala, precum si alte imprejurari rezultate din analiza inscrisurilor depuse de procurorul participant la selectie.

>> Standarde de evaluare interviu

>> Standarde procedura

Cuvinte cheie: , , , ,
Secţiuni: ANUNTURI, Drept penal | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD