Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Importurile de bioetanol din SUA sunt supuse inregistrarii in UE
18.09.2012 | JURIDICE.ro, DELOITTE TAX

Secţiuni: Content, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană ar putea impune autorităților vamale din statele membre să înregistreze importurile de bioetanol provenite din SUA, în urma plângerii depuse de Asociația Producătorilor Europeni de Etanol Regenerabil (ePure).

În efortul de a proteja piața europeană  împotriva importurilor subvenționate care provin din afara Comunității,  Comisia Europeană ar putea impune autorităților vamale din statele membre să adopte măsurile necesare în ceea ce privește înregistrarea importurilor ce pot crea prejudicii pieței europene.

Asociația Producătorilor Europeni de Etanol Regenerabil (ePure) a depus în anul 2011 o plângere către Comisia Europeană în urma sesizării unei creșteri semnificative a importurilor de bioetanol din SUA către Uniune.

După analizarea acestei plângeri, Comisia a stabilit că există dovezi suficiente pentru a supune înregistrării importurile de bioetanol provenite din SUA.

Procesul de investigare este încă în desfăşurare şi se va finaliza la data de 24 mai 2013. Pe  parcursul său, principalul program de acordare a subvențiilor pentru acest produs al SUA a încetat să mai funcționeze, iar Comisia Europeană a decis să nu mai impună taxele compensatorii provizorii aferente.

„Comisia Europeană dispune de dovezi care atestă că în viitor SUA ar putea relua programul de acordare a subvențiilor cu efect retroactiv. Prin urmare, s-a stabilit aplicarea măsurilor comerciale împotriva importurilor de bioetanol în mod retroactiv încă din momentul înregistrării acestora de către autoritățile vamale din statele membre. Perioada de înregistrare a acestor importuri este de 9 luni, începând cu data de 24 august 2012”, declară Mihai Petre, Senior Manager Vamă și Comerț Internațional în cadrul Deloitte România.

Produsul vizat este bioetanolul (denumit uneori şi “etanol combustibil”), mai precis, alcoolul etilic obținut din produse agricole, denaturat sau nedenaturat, cu excepția produselor  cu un conținut de apă mai mare de 0.3%, precum şi alcoolul etilic obținut din produse agricole existente în amestecuri cu benzină cu un conținut de alcool  etilic de peste 10%.

„În situația în care importați unul dintre produsele menționate anterior din SUA în Uniunea Europeană, fiecare transport va fi supus procedurilor de înregistrare de către autoritățile vamale locale.  Acesta înseamnă că, în momentul întocmirii declarației vamale, va trebui să furnizați informații suplimentare cu privire la proporția totală de bioetanol obținut din produse agricole regăsit în acel amestec”, precizează Mihai Petre.

DELOITTE TAX

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti