Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 18 septembrie 2012
18.09.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU

Secţiuni: Content, Drept penal, Protecția consumatorilor
JURIDICE - In Law We Trust

Vătămare corporală gravă, distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Arestare preventivă. PJ Drobeta Turnu Severin

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului D. M. F. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală gravă, distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Magistraţii Judecătoriei Drobeta Turnu Severin au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 zile.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 12.09.2012, în jurul orelor 1330, în timp ce se afla în faţa unui bar in judeţul Mehedinţi, inculpatul D. M. F. a observat o autoutilitară la volanul căreia se afla partea vătămată M. D., context în care acesta a început să aplice lovituri cu un corp contondent atât autoutilitarei cât şi părţii vătămate. Leziunile suferite de către partea vătămată la nivelul capului şi membrelor necesită  pentru vindecare peste 60 de zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii judiciare.

***

Deces nou-născut. Constituire dosar. PT Maramureș

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş a fost constituită o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care a survenit decesul unui nou-născut.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, în dimineaţa zilei de 12 septembrie 2012,  aflată la domiciliul său situat într-o comună din judeţul Maramureş, după ce a dat naştere unui făt de sex masculin, mama i-a suprimat viaţa.

Cercetările continuă pentru lămurirea împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte. Punere în mișcare a acțiunii penale. PT Maramureș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, prin rechizitoriu, la data de 17.09.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului P. A. V. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, au relevat faptul că, la data de 22.06.2012, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul i-a aplicat victimei P. V. (tatăl său) o presiune cu genunchiul pe cavitatea toracică şi pe abdomen, leziunile provocate organelor interne cauzând decesul victimei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Maramureş.

***

Accident rutier. Constituire dosar. PJ Liești

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lieşti a fost constituită o cauză în care se efectuează cercetări în legătură cu accidentul rutier soldat cu decesul a două persoane şi rănirea gravă a alteia.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, în cursul zilei de astăzi, pe DN 25, în localitatea Barcea, judeţul Galaţi, un tir a intrat în coliziune cu o ambulanţă care transporta un pacient la spital. În urma accidentului, două persoane şi-au pierdut viaţa, iar una se află în stare gravă.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Evaziune fiscală. Trimitere în junglă. PT București

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor O. M. M. (zis ITALIANUL), D. A. (zis TATAIE) şi N. G. (zis GICĂ) sub aspectul săvârşirii a mai multor infracţiuni de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în perioada august–decembrie 2011, inculpaţii au achiziţionat de pe piaţa internă numeroase obiecte din metale preţioase (870,726 kg de argint şi 1,2 kg de aur), pe care le topeau şi le scoteau în mod ilegal din ţară (ascunse în autoturismele proprii şi nedeclarate la punctele vamale).

Obiectele au fost comercializate în afara circuitului comercial legal pe teritoriul Turciei, fără ca inculpaţii să fie autorizaţi de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor să efectueze operaţiuni cu metale preţioase şi fără a le declara organelor vamale, sustrăgându-se astfel de la plata taxelor si impozitelor prin ascunderea veniturilor obţinute în urma comercializării acestor bunuri şi cauzând bugetului de stat un prejudiciu total în cuantum de 2.462.600 lei.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestre asigurătorii asupra sumelor de bani ridicate de la inculpaţi (85.042 de lei, 3875 de USD şi 575 de euro), precum şi a obiectelor de argint ridicate de la inculpaţi (65.455,87 de grame de argint, precum şi un lingou de argint).

Dosarul a fost trimis, pentru judecarea cauzei, Tribunalul Bucureşti.

Sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti