Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

UE prelungeste misiunea de monitorizare in Georgia


20 septembrie 2012 | Elena-Mirela SIPOȘ
Secţiuni: Afaceri transfrontaliere
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

La 13 septembrie 2012 a fost adoptată la Bruxelles Decizia 2012/503/PESC a Consiliului de modificare a Deciziei 2010/452/PESC privind misiunea de monitorizare a Uniunii Europene în Georgia (EUMM Georgia). Decizia a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L 249, urmând ca misiunea de monitorizare, denumită EUMM Georgia, să fie prelungită pentru o perioadă suplimentară de 12 luni pe baza mandatului său actual.

Art. 12, 16 şi 17 din Decizia 2010/452/PESC privind securitatea, comunicarea informaţiilor clasificate precum şi reexaminarea misiunii au fost înlocuite. Potrivit acestor modificări o reexaminare a misiunii EUMM Georgia este prezentată Comitetului politic și de securitate de două ori pe an, pe baza unui raport redactat de şeful misiunii şi Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE). Şeful misiunii este responsabil pentru securitatea misiunii şi asigurarea respectării cerinţelor minime de securitate, fiind asistat de de un ofițer superior de securitate al misiunii (SMSO) şi menţine o relaţie funcţională cu SEAE.

Această decizie este aplicabilă până la data de 14 septembrie 2013.

Elena-Mirela SIPOŞ
Centrul de Excelenţă Academică

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro