Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

UE prelungeste misiunea de monitorizare in Georgia
20.09.2012 | Elena-Mirela SIPOȘ

La 13 septembrie 2012 a fost adoptată la Bruxelles Decizia 2012/503/PESC a Consiliului de modificare a Deciziei 2010/452/PESC privind misiunea de monitorizare a Uniunii Europene în Georgia (EUMM Georgia). Decizia a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L 249, urmând ca misiunea de monitorizare, denumită EUMM Georgia, să fie prelungită pentru o perioadă suplimentară de 12 luni pe baza mandatului său actual.

Art. 12, 16 şi 17 din Decizia 2010/452/PESC privind securitatea, comunicarea informaţiilor clasificate precum şi reexaminarea misiunii au fost înlocuite. Potrivit acestor modificări o reexaminare a misiunii EUMM Georgia este prezentată Comitetului politic și de securitate de două ori pe an, pe baza unui raport redactat de şeful misiunii şi Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE). Şeful misiunii este responsabil pentru securitatea misiunii şi asigurarea respectării cerinţelor minime de securitate, fiind asistat de de un ofițer superior de securitate al misiunii (SMSO) şi menţine o relaţie funcţională cu SEAE.

Această decizie este aplicabilă până la data de 14 septembrie 2013.

Elena-Mirela SIPOŞ
Centrul de Excelenţă Academică


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.