Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

BOSTINA SI ASOCIATII a asistat Romgaz in procesul contra Fondului Proprietatea la ICCJ, solutie definitiva si irevocabila
21.09.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Casa de avocatură Boştină şi Asociaţii a reprezentat Societatea Naţională de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. în litigiul iniţiat de S.C. Fondul Proprietatea S.A. având ca obiect anularea Hotărârii AGA nr. 12/30.11.2010 a Romgaz S.A. prin care societatea a aprobat realizarea unei donaţii în cuantum de 400 milioane lei la bugetul de stat, în acord cu dispoziţiile art. 59 din OG nr. 18/2010 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2010, act normativ ce reglementează posibilitatea societăţilor comerciale cu capital majoritar de stat de a face donaţii către bugetul de stat. În derularea acestui proces, Fondul Proprietatea a invocat excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 59 si art. 61 alin. 2 din OG nr. 18/2010, Curtea de Apel Alba-Iulia respingând cererea de sesizare a Curţii Constituţionale ca inadmisibilă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), în dosarul nr. 1061/57/2011, a respins însă în mod irevocabil recursul Fondului Proprietatea (FP) privind cererea de sesizare a Curţii Constituţionale.

“Suntem mulţumiţi că am obţinut încă o soluţie favorabilă clientului nostru într-un proces care, la începutul lui, a fost urmărit cu multă atenţie nu numai în mediul economic. Este un succes al întregii echipe care a lucrat la această speţă, echipă care a cuprins atât avocaţi din Bucureşti cât şi din cadrul birourilor teritoriale” spune Simona Tanciu, avocat asociat în cadrul Boştină şi Asociaţii, cea care a coordonat echipa.

Prin acţiunea principală promovată, S.C. Fondul Proprietatea S.A. a considerat că măsura aprobată de A.G.A. Romgaz S.A. din 30.11.2010 este de natură a prejudicia acţionarii minoritari ai societăţii. Anterior, Tribunalul Sibiu – Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ, prin sentinţa comercială nr. 146/CC/19.01.2011 a respins ca neîntemeiată acţiunea promovată de S.C. Fondul Proprietatea S.A., instanţa de fond reţinând că societatea reclamantă nu a fost în măsură a justifica un prejudiciu, în contextul în care,  finanţarea donaţiei, în condiţiile art. 59 din OG nr. 18/2010, a fost operată din capitalurile proprii ale Romgaz, acumulate din activitatea aferentă anilor precedenţi, iar nu din veniturile aferente exerciţiului financiar 2010. La rândul său, Curtea de Apel Alba-Iulia a respins, prin Decizia Comercială nr. 715/01.06.2011, ca nefondat, recursul formulat de Fondul Proprietatea împotriva Sentinţei comerciale nr. 146/CC/19.01.2011. Totodată, aceeaşi curte de apel a respins, prin Decizia nr. 1388/07.12.2011 pronunţată în dosarul nr. 1061/57/2011, şi contestaţia în anulare formulată de Fondul Proprietatea împotriva deciziei comerciale nr. 715/2011. Excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 59 si art. 61 alin. 2 din OG nr. 18/2010 a fost invocată de către Fondul Proprietatea în cadrul contestaţiei în anulare.

Despre Boştină şi Asociaţii: Casa de Avocatură Boştină şi Asociaţii este unul din liderii pieţei de consultanţă juridică din România, cu o cifră de afaceri în 2010 de 15,71 milioane EURO şi peste 130 de avocaţi şi consultanţi. Cu birouri în Bucureşti, Chişinău, Viena, Fribourg şi Nicosia, precum şi în alte 18 mari oraşe din România, Casa de Avocatură Boştină şi Asociaţii a stabilit parteneriate cu Estudio Juridico Intercontinental SL din Madrid şi Ascott Associes din Paris. Grupul de Consultanţă Boştină oferă o gamă completă de servicii juridice, precum şi consultanţă financiară strategică – prin Boştină & Associates Corporate Finance – şi managerială privind implementarea diverselor programe finanţate de Uniunea Europeană, prin firma “Boştină & Associates Financial Consulting”.

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.