BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

INFO-PICCJ, 21 septembrie 2012
21.09.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Falsificare de monede sau de alte valori, deținere şi punere în circulaţie de monedă falsificată, deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori și înșelăciune. Arestare preventivă. PJ Slobozia

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor T. M. şi L. C. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificare de monedă şi alte valori, deţinere şi punere în circulaţie de monedă falsificată, deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori, precum şi a inculpatului N. C. V. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  deţinere şi punere în circulaţie de monedă falsificată şi înşelăciune.

Magistraţii Judecătoriei Slobozia au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor T. M., L. C. şi N. C. V. pentru o perioadă de 29 de zile.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, în perioada aprilie-septembrie 2012, inculpaţii T. M. şi L. C. au falsificat mai multe bancnote din cupiura de 100 de lei pe care le-au pus în circulaţie, folosindu-le la cumpărarea de produse de la mai multe magazine alimentare aflate pe raza judeţelor Ialomiţa, Bucureşti, Teleorman, Vâlcea şi Dolj.

Totodată, inculpatul N. C. V. a cumpărat bancnote falsificate din cupiura de 100 de lei de la inculpatul T. M., pe care, ulterior, le-a pus în circulaţie pe raza mai multor localităţi din judeţul Ialomiţa.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

***

Incident Carrefour Militari. Constituire dosar. PTMT

Pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Teritorial a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect incidentul petrecut în cursul zilei de ieri, 20.09.2012, în parcarea Supermarket-ului Carrefour – Militari, când un glonţ a pătruns prin portiera unui autoturism şi a ricoşat în alt autoturism, fără a fi rănită nici o persoană.

La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din procurori ai unităţii de parchet mai sus menţionate, precum şi din criminalişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, care au derulat o serie de cercetări. A fost dispusă de către procurori o expertiză balistică pentru a se stabili arma cu care a fost tras glonţul, precum şi traiectoria acestuia.

Totodată, din primele cercetări a rezultat că, în cursul zilei de ieri, în Poligonul Domneşti, au fost executate, conform planificării, trageri cu armament de infanterie.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor şi stabilirii situaţiei de fapt.

***

Omor calificat. Arestare preventivă. PT Hunedoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au solicitat instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului A. F. M. (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale,  a rezultat faptul că, în dimineaţa zilei de 20.09.2012, în timp ce se afla în locuinţa sa din municipiul Hunedoara, împreună cu mama, bunica, soţia şi fiul său în vârstă de 10 luni, inculpatul i-a aplicat victimei A. L (mama sa), mai multe lovituri de cuţit, care au dus la decesul acesteia.

După săvârşirea faptei, a anunţat un vecin despre cele petrecute, lăsându-i la uşă cuţitul despre care există indicii că este arma crimei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Luare de mită. Trimitere în judecată. PT Timiș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au finalizat cercetările într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi au dispus, la data de 20.09.2012, trimiterea în judecată a inculpaţilor B. R. I. (în stare de arest preventiv) şi D. C. M., ambii subofiţeri de poliţie.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat următoarea situaţie de fapt:

În calitate de agenţi de poliţie cu atribuţiuni de poliţie rutieră, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, inculpatul B. R. I. (în prezenţa colegului său de echipaj, inculpatul D. C. M.) a pretins şi primit suma de 400 lei de la un investigator sub acoperire, în scopul de a nu-i aplica sancţiunea contravenţională corespunzătoare normelor legale pe care acesta din urmă le încălcase şi de a nu-i suspenda permisul e conducere.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiş.

***

Luare de mită. Trimitere în judecată. PT Timiș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au finalizat cercetările într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi fals intelectual şi au dispus, la data de 20.09.2012, trimiterea în judecată a inculpatului N. D. C., agent de poliţie.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că, în calitate de agent de poliţie cu atribuţiuni de poliţie rutieră, în timp ce efectua serviciul de patrulare, inculpatul a primit suma de 300 lei de la un investigator sub acoperire, în scopul de a nu-i aplica sancţiunea contravenţională corespunzătoare normelor legale pe care acesta din urmă le încălcase şi de a nu-i suspenda permisul de conducere. Totodată, inculpatul a menţionat în cuprinsul procesului-verbal de contravenţie date nereale cu privire la natura faptei comise.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiş.

Sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate