« Newsletter
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro
 1 comentariu

Prof. univ. dr. Lucian Mihai se alatura echipei RTPR Allen & Overy
24.09.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Firma de avocatura de business RTPR Allen & Overy anunta intarirea echipei prin cooptarea in calitate de of counsel a reputatului prof. univ. dr. Lucian Mihai, fost presedinte al Comisiei de redactare a Codului civil si a Legii de punere in aplicare, fost presedinte al Curtii Constitutionale, membru al Comisiei de la Venetia. Cadru didactic al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti de peste 30 ani, unde preda drept civil si dreptul proprietatii intelectuale, Lucian Mihai, se va alatura in luna septembrie echipei de avocati de la RTPR in asociere cu Allen & Overy, unde vine sa contribuie la dezvoltarea domeniului proprietatii intelectuale si al celui de litigii, inclusiv arbitraj.

Suntem foarte incantati si onorati sa lucram alaturi de unul din cei mai apreciati profesori pe care i-am avut in Facultatea de Drept din Bucuresti, cat si unul din cei mai importanti avocati de litigii si arbitraje internationale. De asemenea, domnul profesor Lucian Mihai este liderul de necontestat intre avocatii de proprietate intelectuala si suntem bucurosi sa oferim clientilor nostri experienta si cunostintele dumnealui”, a declarat Costin Taracila, managing partner al RTPR Allen & Overy

Departamentul de litigii si arbitraj este o zona strategica in dezvoltarea RTPR Allen & Overy, fiind implicat in prezent, alaturi de avocatii specializati in dreptul concurentei, in cele mai mari 5 litigii si investigatii de concurenta din Romania.

Sunt onorat sa dau curs invitatiei de a ma alatura biroului din Bucuresti al uneia dintre firmele apartinand Magic Circle” a declarat profesorul Lucian Mihai. ”Am convingerea ca va exista o cooperare excelenta si imi bazez aceasta afirmatie pe faptul ca ii cunosc bine pe cei patru parteneri din Romania nu numai fiindca au fost straluciti absolventi ai Facultatii de Drept in care lucrez, ci si pentru ca – nu cu foarte mult timp in urma – am lucrat impreuna ca avocati intr-o alta importanta firma internationala. Stiu ca intre timp ei au asamblat, cu exigenta, un reputat colectiv de avocati si sper sa pot contribui la ascensiunea acestei firme pe piata locala, in cooperare desigur cu experimentatii avocati ai Allen & Overy.” Lucian Mihai este recunoscut ca o autoritate in domeniul juridic din Romania si Europa, detinand anterior pozitia de presedinte al Curtii Constitutionale, cea mai inalta pozitie juridica din Romania, precum si pe aceea de secretar general al Camerei Deputatilor.

Cu o experienta impresionanta si extrem de variata de peste 35 ani in domeniul juridic, Lucian Mihai a reprezentat importanti clienti straini care isi desfasoara activitatea in Romania si a colaborat cu Banca Mondiala si Banca European de Reconstructie si Dezvoltare in proiecte pe domenii variate, de la restructurarea sectorului petrolier si energetic din Romania pana la lichidarea de societati neprofitabile detinute de stat.

In publicatia „Chambers Europe’s”, editia 2012, profesorul Mihai este clasificat in „Banda 1″ ca profesionist de varf in domeniul dreptului proprietatii intelectuale; potrivit acestui ghid, “omul cu cea mai mare experienta profesionala in sectorul IP din Romania.” Anterior, a fost clasificat de mai multe ori in „Banda 1” pentru Dreptul proprietatii intelectuale si pentru Solutionarea Litigiilor de catre publicatiile „Chambers Europe” si „Legal 500”. Profesorul Lucian Mihai figureaza pe lista de arbitri a Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei din 1993, a Oficiulului Roman pentru Drepturi de Autor din 1998 si a LCIA din 2011. A participat ca arbitru, avocat sau expert-raportor in numeroase procese arbitrale internationale (guvernate de regulile Camerei Romane de Comert si Industrie, ICSID, ICC, UNCITRAL). Profesorul Lucian Mihai a fost de asemenea judecator ad-hoc la Curtea Europeana a Drepturilor Omului iar din 2006 este membru din partea Romaniei al prestigioasei Comisii de la Venetia. De mai bine de 18 ani este „Honorary Legal Adviser” al Ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti. Presedinti ai Romaniei i-au conferit titlul de „Luptator pentru Victoria Revolutiei Romane din 1989″, precum si decoratia “Steaua Romaniei” (cel mai inalt ordin din Romania), in grad de „Mare Cruce” (al doilea grad in cadrul acestui Ordin).

RTPR a fost infiintata in anul 2004, activand in asociere cu firma londoneza Allen & Overy din 2008. In prezent, entitatea locala are o echipa de 35 de avocati, dintre care patru parteneri – Costin Taracila (managing partner), Victor Padurari, Alexandru Retevoescu si Mihai Ristici.

Domeniile principale de activitate ale RTPR Allen & Overy sunt finantarile, fuziunile si achizitiile, piata de capital, restructurarile si insolventa, concurenta, dreptul muncii, proprietatea intelectuala, litigiile (inclusiv arbitrajul) iar intre sectoarele de afaceri – energia, telecomunicatiile, real estate si industria farmaceutica.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Secţiuni/categorii: _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD