Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Probleme dificile de drept fiscal – Bucuresti, 23 noiembrie 2012. UPDATE: CADOURI, CADOURI, CADOURI!


18.11.2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Comunicare profesională, Fiscalitate, VIDEO
JURIDICE - In Law We Trust

JURIDICE.ro vă invită la conferința

Probleme dificile de drept fiscal

23 noiembrie 2012, 08:00-18:00

București, Palatul CCIR

Acreditare INPPA: 8 puncte

Fiscalitatea este una dintre cele mai mari provocări pentru mediul de afaceri. Fiscul este partenerul ascuns al oricărui întreprinzător.

Conferința Probleme dificile de drept fiscal este primul eveniment dedicat spinoasei materii a dreptului fiscal de către Societatea de Științe Juridice și JURIDICE.ro.

Conferința reunește un moderator și speakeri dintre vârfurile domeniului, exclusiv experți unanim recunoscuți. Ei vor aborda dintr-o perspectivă juridică problemele cele mai fierbinți ale momentului. Vă invităm să-i ascultați și să-i întrebați.


Conceptul evenimentului
– prezentarea materiei
– studii de caz + soluţii
– discuții


MODERATOR
Gabriel Sincu, Head of Tax MAZARS ROMÂNIA


TEMATICA ȘI PROGRAMUL

08:00-08:30 – Înregistrarea participanților & Cofee Talk

08:30-10:00 – Modificări recente în materie de TVA – Sistemul TVA la încasare. Modificări semnificative cu privire la ajustările de TVA (bunuri lipsă din gestiune, bunuri care şi-au încetat existenţa, perisabilităţi, bunuri furate, pierderi tehnologice, etc.). Modificări în domeniul facturării. Influenţa acestor modificări asupra sistemelor IT de contabilitate.
Luisiana Dobrinescu, avocat Dobrinescu Dobrev

10:00-10:30 – Cofee Talk

10:30-11:30 – Nevoia de reformă a TVA
– dr. Gabriel Biriș, avocat Biriș Goran

11:30-12:30 – Accesul la justiție în materie fiscală – Tehnicitatea normelor fiscale prin raportare la accesibilitatea acestora. Formă și fond în materie procedurală. Formă și fond în materia dreptului fiscal substanțial. Sarcinile administrative și influența acestora asupra fondului fiscal. Raportul dintre scutiri și deduceri. Contribuabilul în materia taxelor directe – determinarea coerentă. Natura juridică a TVA și actualitatea acesteia. Contabilitatea și fiscalitatea – raportul dintre cele două.
– dr. Mădălin Niculeasa, avocat Niculeasa Tax & Regulatory

12:30-13:30 – Pauză de masă & Networking

13:30-15:00 – Pierderile fiscale în cazul fuziunilor și achizițiilor – Studii de caz privind tratamentul pierderilor fiscale în cazul fuziunilor și achizițiilor după data de 1 octombrie 2012.
Ioana Gheorghe, consultant fiscal, Tax Manager MAZARS ROMÂNIA

15:00-16:00 – Dezvoltări recente ale jurisprudenţei fiscale europene cu impact semnificativ pentru contribuabilii români – Situaţii în care autorităţile fiscale au obligaţia să recunoască dreptul de deducere a TVA sau scutirea la livrările intra-Comunitare de bunuri. Obligaţia de ajustare a TVA ca urmare a lipsei unor bunuri din gestiune sau a distrugerii unei clădiri. Prestări de servicii compozite. Reclasificarea unor tranzacţii din perspectiva TVA.
Alexandru Cristea, consultant fiscal, Tax Partner Țuca Zbârcea & Asociații Tax

16:00-16:30 – Cofee Talk

16:30-18:00 – Dificultățile avocaților – Influenţele ultimelor modificări legislative asupra fiscalităţii şi contabilităţii cabinetelor individuale de avocatură sau societăţilor civile profesionale de avocaţi. Baza impozabilă. Contribuţii. Deductibilităţi. Donaţii şi sponsorizări. TVA. Operaţiuni specifice intracomunitare.
– dr. Alexandru Matyas, coordonator Consilier Contabilitate

18:00 – Închiderea lucrărilor conferinței

Organizator

Societatea de Stiinte Juridice


Partener principal
MAZARS ROMANIA


Parteneri eveniment
INPPA
Rentrop & Straton
Hamangiu
Curierul fiscal
Camera de Comert si Industrie a Romaniei
Universitatea Romano-Americana


Parteneri media
JURIDICE.ro

Drept fiscal


Parteneri speciali

Wolters Kluwer Romania


În cadrul evenimentului: târg de carte cu reduceri speciale, exclusiv pentru participanți.


Număr de locuri: 85

Taxă de participare: 797 lei (inclusiv TVA) (participare, catering și acces la înregistrarea video)

Ultima zi de înscrieri: marți, 20 noiembrie 2012

Reduceri și avantaje: Pentru înscrieri până la data de 9 noiembrie 2012 inclusiv: 10% reducere. Pentru mai mulţi participanţi din cadrul aceleiaşi organizaţii: 15% reducere. Reducerile se cumulează.


Toți participanții la conferință vor primi cadou din partea Wolters Kluwer România acces gratuit timp de 30 de zile la iDrept Fiscal – platforma online de informație fiscală, o importantă resursă online de informație în domeniul fiscal, care conține (full-text) lucrarea Codul fiscal comentat 2012 (autori: Radu Bufan și Mircea Ștefan Minea). Participanții vor fi contactați pentru a li se transmite codurile de acces.


Taxe si impozite. Dobanzi si penalitati in materie fiscala. Practica judiciaraCurierul fiscalPrimii 37 de participanți înscriși vor primi cadou din partea Editurii Hamangiu, partener al evenimentului, lucrarea Taxe și impozite. Dobânzi și penalități în materie fiscală. Practică judiciară | Daciana-Elena Sîngeorzan.

Primii 60 de participanți vor primi cadou din partea editurii C.H. Beck, partener al evenimentului, un număr recent al revistei Curierul Fiscal.

Revista romana de TVAToți participanții la eveniment vor primi cadou din partea Departamentului de fiscalitate al grupului de editură și consultanță în afaceri Rentrop & Straton, partener al evenimentului,Portal contabilitate un număr recent al revistei Revista română de TVA și un cod de acces gratuit timp de 30 de zile de la înregistrare pentru a vedea PortalContabilitate.ro.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!

Echipa JURIDICE.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti