« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

ANI: conflict de interese pentru ministrul Sanatatii
25.09.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marti, 25 septembrie 2012, Agentia Nationala de Integritate a anuntat ca a constatat existenta indiciilor referitoare la posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, a infractiunilor impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie, de catre Vasile Cepoi, in calitate de fost Director al Directiei de Sanatate Publica Iasi, in prezent, ministru al Sanatatii.

Evaluarile inspectorilor au inceput la 27 aprilie 2011 si s-au constatat urmatoarele, potrivit comunicatului ANI:

In calitate de Director al Directiei de Sanatate Publica Iasi, Vasile Cepoi a participat la luarea unei decizii prin semnarea unui acord de parteneriat, angajand institutia pe care o conducea la acea data ca partener in Proiectul ”Calitate si performanta in sistemul sanatatii publice din Romania”, derulat in baza Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Ulterior, Vasile Cepoi impreuna cu sotia sa au fost angajati in cadrul proiectului si au obtinut venituri de natura salariala de la beneficiarul Fundatia AMFITEATRU si de la partenerii: Universitatea de Medicina si Farmacie ”Gr. T. Popa” Iasi, respectiv Info Educatia S.R.L..

Parteneri in cadrul proiectului au fost Fundatia AMFITEATRU (beneficiar), alaturi de Directia de Sanatate Publica Iasi, Colegiul Medicilor din Romania, Universitatea de Medicina si Farmacie ”Gr. T. Popa” Iasi si S.C. Info Educatia S.R.L.

Vasile Cepoi, impreuna cu sotia sa, au obtinut in cadrul acestui proiect suma de 191.726 lei (aprox. 42.440 EURO).

In cadrul acestui proiect, Vasile Cepoi a detinut urmatoarele calitati:
– Manager de proiect (numit in functie la data de 01.09.2010 si inlocuit din functie la 26.10.2010);
– Director de proiect pentru activitatile editoriale si de cercetare (in perioada 01.12.2010 – 05.12.2011);
– Trainer audit calitate (in perioada 01.05.2011 – 31.08.2011 si 01.10.2011 – 31.03.2012).

S-a dispus sesizarea organelor judiciare competente, cu privire la posibila savarsire de catre VASILE CEPOI, in prezent, Ministrul Sanatatii, a infractiunii de conflict de interese, a infractiunilor impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare.

Pozitia ministrului Vasile Cepoi a fost postata pe site-ul Ministerului Sanatatii: “Participarea mea in proiectul european mentionat, astazi, de catre reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate intr-un comunicat de presa, nu este un secret. Am facut publica aceasta participare in proiect, in calitate de expert pe domeniul abordat de catre acesta, inca din luna decembrie 2011 cand am discutat subiectul chiar cu reprezentantii mass-media.
Comunicatul Agentiei Nationale de Integritate anunta o suspiciune de incalcare a legii. Nu sunt de acord cu aceste metode de comunicare si, consider ca, ANI a incalcat principiul confidentialitatii pe care il sustine chiar in comunicatul de presa.

Ma consider sanctionat de catre ANI, in mod nejustificat, deoarece imaginea mea a fost afectata iremediabil inainte de a se pronunta un verdict in acest sens. Din aceste considerente imi rezerv dreptul de a actiona in justitie ANI pentru afectarea imaginii publice si neacordarea prezumtiei de nevinovatie.

Am respectat intotdeauna legea atat in calitate de medic, cat si in functiile pe care le-am detinut in administratia publica locala si centrala. Atunci cand nu am stiut interpreta legea am consultat specialistii in domeniul juridic, asa cum s-a intamplat si in acest caz. Nu am nimic de ascuns si, ma voi prezenta, fara rezerve, la institutiile abilitate pentru a-mi prezenta si sustine punctul de vedere.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.