Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Atacarea Regulamentului Intern de catre salariat
26.09.2012 | Codul muncii PRO

Secţiuni: Content, Dreptul muncii
JURIDICE - In Law We Trust

Codul muncii PRO

Dispozitiile art. 245 alin. (1) C. muncii instituie o procedura preliminara celei judecatoresti pentru contestarea dispozitiilor regulamentului intern, salariatul fiind tinut sa se adreseze mai intai angajatorului. Daca salariatul, dupa ce s-a adresat angajatorului, pierde termenul de 30 zile in care putea sesiza instanta judecatoreasca, el va putea sa faca abstractie de dispozitia nelegala cuprinsa in regulament. In aceasta situatie, daca angajatorul va dispune sanctionarea salariatului pentru nerespectarea dispozitiei in cauza, acesta din urma va fi indreptatit sa atace in justitie masura dispusa, punand in discutie nelegalitatea dispozitiei pe care s-a intemeiat angajatorul. Instanta va anula masura sanctionatorie, in cazul in care va aprecia ca dispozitia cuprinsa in regulament incalca legea, insa nu va putea sa dispuna chiar anularea dispozitiei respective din regulament, avand in vedere ca s-a implinit termenul de prescriptie pentru anularea acesteia. Aceasta inseamna ca statuarea instantei va produce efecte numai in speta, cu consecinta ca orice salariat care va suferi masuri ale angajatorului intemeiate pe dispozitia respectiva, va trebui sa le atace in justitie. (Raluca Dimitriu, Regulamentul intern, in Raporturi de munca nr. 6/2004, Editura Tribuna Economica, Bucuresti, 2005, p. 44-45)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti