Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Planul de masuri al Ministerului Justitiei pentru intrarea in vigoare a noilor Coduri
27.09.2012 | JURIDICE.ro

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a prezentat în şedinţa de Guvern de miercuri, 26 septembrie 2012, Memorandumul cu tema „Pregătirea sistemului judiciar pentru intrarea în vigoare a noilor Coduri. Evaluarea situaţiei actuale. Plan de măsuri”.

Documentul reprezintă o analiză complexă şi integrată cu privire la toate aspectele ce trebuie avute în vedere pentru implementarea noilor Coduri şi urmăreşte, desfăşurat pe o perioadă de trei ani, următoarele paliere:
– buget (alocarea bugetului necesar, în limitele impuse de noua reglementare)
– resurse umane (suplimentarea numărului de judecători şi personal auxiliar, potrivit estimărilor aferente unei aplicări etapizate a Noului Cod de procedură civilă)
– infrastructură (asigurarea de birouri pentru magistraţii şi personalul auxiliar nou încadrat, camere de consiliu suplimentare, spaţii pentru arhivă)
– echipamente IT (pentru personalul nou angajat)
– training (măsurile pentru pregătirea profesională a personalului din sistemul judiciar, în contextul noilor coduri, organizate astfel încât să permită un interval de timp suficient între momentul stabilirii datei de intrare a lor în vigoare şi intrarea în vigoare efectivă, pentru asimilarea noilor reglementări).

Măsurile legislative corelative au fost prezentate la data de 20 septembrie 2012 conducerii celor două camere ale Parlamentului şi urmează să fie adoptate în procedură de urgenţă.

Din totalul resurselor financiare necesare în perioada 2013-2015 pentru implementarea noilor Coduri, în sumă totală de 652.182.784 lei, proporţia pentru fiecare an de implementare este următoarea: 28,14% în anul 2013, 29,59% în anul 2014, 42,27% în anul 2015, detaliat pe categorii de cheltuieli.

:: Planul de măsuri

:: Anexa 1-7

:: Anexa 8

:: Anexa 9

:: Anexa 10


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.