Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Planul de masuri al Ministerului Justitiei pentru intrarea in vigoare a noilor Coduri


27 septembrie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a prezentat în şedinţa de Guvern de miercuri, 26 septembrie 2012, Memorandumul cu tema „Pregătirea sistemului judiciar pentru intrarea în vigoare a noilor Coduri. Evaluarea situaţiei actuale. Plan de măsuri”.

Documentul reprezintă o analiză complexă şi integrată cu privire la toate aspectele ce trebuie avute în vedere pentru implementarea noilor Coduri şi urmăreşte, desfăşurat pe o perioadă de trei ani, următoarele paliere:
– buget (alocarea bugetului necesar, în limitele impuse de noua reglementare)
– resurse umane (suplimentarea numărului de judecători şi personal auxiliar, potrivit estimărilor aferente unei aplicări etapizate a Noului Cod de procedură civilă)
– infrastructură (asigurarea de birouri pentru magistraţii şi personalul auxiliar nou încadrat, camere de consiliu suplimentare, spaţii pentru arhivă)
– echipamente IT (pentru personalul nou angajat)
– training (măsurile pentru pregătirea profesională a personalului din sistemul judiciar, în contextul noilor coduri, organizate astfel încât să permită un interval de timp suficient între momentul stabilirii datei de intrare a lor în vigoare şi intrarea în vigoare efectivă, pentru asimilarea noilor reglementări).

Măsurile legislative corelative au fost prezentate la data de 20 septembrie 2012 conducerii celor două camere ale Parlamentului şi urmează să fie adoptate în procedură de urgenţă.

Din totalul resurselor financiare necesare în perioada 2013-2015 pentru implementarea noilor Coduri, în sumă totală de 652.182.784 lei, proporţia pentru fiecare an de implementare este următoarea: 28,14% în anul 2013, 29,59% în anul 2014, 42,27% în anul 2015, detaliat pe categorii de cheltuieli.

:: Planul de măsuri

:: Anexa 1-7

:: Anexa 8

:: Anexa 9

:: Anexa 10

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii