« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Titus Corlatean a participat la reuniunea ONU privind statul de drept
27.09.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Titus Corlatean, ministrul Afacerilor Externe, a participat la cea de-a 67-a sesiune a Adunarii Generale ONU, sustinand un discurs in cadrul Reuniunii la nivel inalt pe tema statului de drept, reuniune care a marcat debutul dezbaterilor politice din cadrul sesiunii Adunarii Generale, potrivit unui comunicat al MAE.

Titus Corlatean: „Statul de drept translateaza la nivel conceptual necesitatea unui cadru legal si constitutional stabil si predictibil, respectat de toti actorii din societate si garantat de o justitie independenta.”

Referindu-se la experienta Romaniei in ultimii douazeci de ani in ceea ce priveste consolidarea statului de drept, Titus Corlatean a evocat demersurile constante realizate de tara noastra pentru intarirea respectarii unor principii fundamentale, suprematia legii, separatia puterilor in stat, egalitatea in fata legii, raspunderea pentru respectarea legii, siguranta juridica si transparenta. In acelasi timp, a subliniat patru coordonate ale directiilor de actiune care exemplifica demersurile Romaniei legate de consolidarea statului de drept: lupta impotriva coruptiei, intarirea stabilitatii si predictibilitatii cadrului legislativ, independenta justitiei si transparenta decizionala in relatia cu cetatenii si societatea civila. Ministrul Afacerilor Externe s-a referit, de asemenea, la respectarea dreptului pe plan international. In acest sens, a reamintit obligatia tuturor statelor de a indeplini intocmai si cu buna credinta obligatiile care le revin in conformitate cu dreptul international si a reafirmat sustinerea Romaniei pentru rolul central al Organizatiei Natiunilor Unite in promovarea respectarii dreptului la nivel global. In acest context, a subliniat sustinerea pe care Romania o acorda justitiei internationale, referindu-se in special la Curtea Internationala de Justitie. “Romania este un ferm sustinator al Curtii” a afirmat seful diplomatiei romane.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.