Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Titus Corlatean a participat la reuniunea ONU privind statul de drept


27 septembrie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Titus Corlatean, ministrul Afacerilor Externe, a participat la cea de-a 67-a sesiune a Adunarii Generale ONU, sustinand un discurs in cadrul Reuniunii la nivel inalt pe tema statului de drept, reuniune care a marcat debutul dezbaterilor politice din cadrul sesiunii Adunarii Generale, potrivit unui comunicat al MAE.

Titus Corlatean: „Statul de drept translateaza la nivel conceptual necesitatea unui cadru legal si constitutional stabil si predictibil, respectat de toti actorii din societate si garantat de o justitie independenta.”

Referindu-se la experienta Romaniei in ultimii douazeci de ani in ceea ce priveste consolidarea statului de drept, Titus Corlatean a evocat demersurile constante realizate de tara noastra pentru intarirea respectarii unor principii fundamentale, suprematia legii, separatia puterilor in stat, egalitatea in fata legii, raspunderea pentru respectarea legii, siguranta juridica si transparenta. In acelasi timp, a subliniat patru coordonate ale directiilor de actiune care exemplifica demersurile Romaniei legate de consolidarea statului de drept: lupta impotriva coruptiei, intarirea stabilitatii si predictibilitatii cadrului legislativ, independenta justitiei si transparenta decizionala in relatia cu cetatenii si societatea civila. Ministrul Afacerilor Externe s-a referit, de asemenea, la respectarea dreptului pe plan international. In acest sens, a reamintit obligatia tuturor statelor de a indeplini intocmai si cu buna credinta obligatiile care le revin in conformitate cu dreptul international si a reafirmat sustinerea Romaniei pentru rolul central al Organizatiei Natiunilor Unite in promovarea respectarii dreptului la nivel global. In acest context, a subliniat sustinerea pe care Romania o acorda justitiei internationale, referindu-se in special la Curtea Internationala de Justitie. “Romania este un ferm sustinator al Curtii” a afirmat seful diplomatiei romane.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii