Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Noi regulamente privind dispozitivele medicale si cele pentru diagnostic in vitro


28 septembrie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul sanatatii, Dreptul Uniunii Europene, Flux informații

Miercuri, 26 septembrie 2012, Comisia Europeana a adoptat urmatoarele regulamente, potrivit unui comunicat al CE:
propunerea de Regulament privind dispozitivele medicale (care inlocuieste: Directiva 90/385/CEE privind dispozitivele medicale implantabile active si Directiva 93/42/CEE privind dispozitivele medicale);
– propunerea de Regulament privind dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro (care inlocuieste Directiva 98/79/CE privind dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro).

John Dalli, Comisarul pentru sanatate si consumatori: „Doar cu cateva luni in urma, toata lumea a fost socata de scandalul implanturilor mamare frauduloase, care au afectat zeci de mii de femei din Europa si din intreaga lume. In calitatea noastra de factori de decizie, trebuie sa facem tot posibilul pentru ca asa ceva sa nu se mai intample niciodata. Acest scandal a afectat increderea pacientilor, a consumatorilor si a cadrelor medicale in siguranta dispozitivelor, pe care ei se bazeaza in fiecare zi. Propunerile adoptate inaspresc semnificativ controalele, pentru a se asigura ca doar dispozitivele sigure sunt introduse pe piata Uniunii Europene, favorizand in acelasi timp inovarea si contribuind la mentinerea competitivitatii in sectorul dispozitivelor medicale.”

Noile norme urmaresc sa asigure ca pacientii, consumatorii si cadrele medicale pot beneficia de avantajele utilizarii unor dispozitive medicale sigure, eficiente si inovatoare. Sectorul dispozitivelor medicale este caracterizat printr-un nivel mare de inovare, in special in Europa, valoarea estimata a pietei fiind de aproximativ 95 miliarde de euro.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică