Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

INFO-PICCJ, 27 septembrie 2012
27.09.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU

JURIDICE - In Law We Trust

Folosire în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Percheziții domiciliare. PT Vâlcea.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Vâlcea, efectuează în prezent un număr de 22 percheziţii în locaţii din judeţele Bucureşti, Ilfov, Vâlcea şi Olt.

Acţiunea se înscrie în cadrul cercetărilor care se desfăşoară cu privire la săvârşirea mai multor infracţiuni de corupţie şi fals faţă de mai multe cadre didactice şi salariaţi ai unei instituţii de învăţământ superior din Bucureşti.

Au fost conduse la sediul poliţiei un număr de aproximativ de 40 de persoane, urmând ca, după audierea celor vizate, să se decidă cu privire la măsurile preventive ce se impun a fi luate în cauză.

Cele 22 percheziţii efectuate de poliţişti sub coordonarea procurorilor se desfăşoară, în următoarele locaţii, după cum urmează: 19 în Bucureşti (18 la instituţia de învăţământ superior şi una domiciliară); 1 în Judeţul Olt, 1 în Ilfov, precum şi 1 la Drăgăşani, în judeţul Vâlcea.

Dintre cei vizaţi în această cauză 2 sunt profesori universitari, iar alţi 5 sunt salariaţi ai instituţiei de învăţământ superior în care se efectuează percheziţiile.

În continuarea cercetărilor efectuate de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul  Vâlcea, în cauza în care sunt efectuate, în cursul zilei de astăzi, 27.09.2012, un număr de 22 de percheziţii au fost audiate, până în prezent 9 persoane.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În prezent sunt în derulare percheziţiile dispuse, fiind vizaţi de cercetări 2 profesori universitari, 5 salariaţi din cadrul unei instituţii de învăţământ superior din Bucureşti, respectiv Universitatea Bioterra  care, în cursul zilei de astăzi, 27.09.2012  vor fi conduşi la sediul  parchetului urmând ca procurorii să decidă asupra măsurilor procesuale ce se vor impune în cauză.

În cauză, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuiţii:

– D. F. A. (şef de lucrări în cadrul Universităţii Bioterra Bucureşti – Facultatea de Control şi Expertiză a Produselor Alimentare), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi instigare la fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale;

– H. L. (şef de lucrări în cadrul Universităţii Bioterra – Facultatea de Drept) pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual.

Până la acest moment, s-a reţinut faptul că, în perioada iunie-iulie 2012 învinuitul D. F. A. a furnizat informaţii care nu sunt destinate publicităţii mai multor persoane ce au susţinut examenul de licenţă la Universitatea Bioterra Bucureşti.

De asemenea, acesta cu ajutorul mai multor funcţionari din cadrul universităţii a modificat notele obţinute la susţinerea lucrării de licenţă sau la alte examene semestriale sau anuale, ori a procedat la notarea unor studenţi fără ca aceştia să susţină respectivele examene.

În continuarea cercetărilor în cauza în care, în cursul zilei de 27.09.2012, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au fost efectuate un număr de 22 de percheziţii, procurorii au dispus reţinerea învinuitului D. F. A. (şef de lucrări în cadrul Universităţii Bioterra Bucureşti – Facultatea de Control şi Expertiză a Produselor Alimentare), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi instigare la fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în perioada iunie-iulie 2012 învinuitul D. F. A. a furnizat informaţii care nu sunt destinate publicităţii mai multor persoane care au susţinut examenul de licenţă la Universitatea Bioterra Bucureşti.

Totodată, cu ajutorul mai multor funcţionari din cadrul universităţii, învinuitul a modificat notele obţinute la susţinerea lucrării de licenţă sau la alte examene semestriale sau anuale, ori a procedat la notarea unor studenţi fără ca aceştia să susţină respectivele examene.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii juridice.

***

Omor calificat. Trimitere în judecată. PT Timiș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului  I. I. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, au relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 01/02.06.2012, pe fondul consumului de alcool şi al unei situaţii conflictuale spontane, inculpatul i-a aplicat victimei V. A. mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele, după care, cu mâinile, i-a comprimat căile respiratorii. Ca urmare leziunilor suferite, victima a decedat.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiş.

***

Omor. Trimitere în judecată. PT Tulcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului M. C. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 14.07.2012, inculpatul M. C. i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele colegului său de muncă, provocându-i multiple leziuni craniene, precum şi un hematom cerebral. Deşi transportată de urgenţă la spital, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea hematomului cerebral, la data de 16.07.2012,  victima a decedat.

Cauza a fost înaintată, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.

***

Omor calificat. Trimitere în judecată. PT Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului T. G. S. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în seara zilei de 29.07.2012, în jurul orelor 2130, în timp ce se afla într-un loc public, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul i-a aplicat victimei S. I., o lovitură cu toporul în zona toracelui, cauzându-i leziuni grave ce au condus la decesul acesteia.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

***

Tentativă de omor. Trimitere în judecată. PT Timiș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 20.09.2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului  M. A. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor.

Probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, au relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 08.07.2012, în jurul orei 0400, pe fondul consumului de alcool şi al geloziei, inculpatul i-a aplicat părţii vătămate D. D. mai multe lovituri de cuţit în zona hemitoracelui şi a braţului stâng, provocându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 15 zile de îngrijiri medicale şi care au pus în primejdie viaţa părţii vătămate.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiş.

***

Tentativă de omor calificat şi lovituri sau alte violenţe. Trimitere în judecată. PT Bihor

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au dispus, prin rechizitoriu, la data de 26.09.2012, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului B. S. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi lovituri sau alte violenţe.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, la data de 23 septembrie 2012, pe fondul unor discuţii contradictorii cu soţia sa (partea vătămată B. V.), inculpatul B. S. i-a aplicat în zona hemitorace drept posterior o lovitură cu un cuţit de bucătărie cu lama de 7,5 cm. Leziunile cauzate au pus în primejdie viaţa victimei, salvarea datorându-se actului medical prompt şi corect aplicat materializat printr-o intervenţie medicală în regim de urgenţă.

Tot la data respectivă, inculpatul i-a agresat şi lovit şi pe copii săi minori, B. C. I. şi B. D. care au intervenit în apărarea mamei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bihor.

***

Înșelăciune. Trimitere în judecată. PJ Sector 1

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus trimiterea în judecată a inculpatului N. M. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

Din probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, au rezultat următoarele:

În perioada aprilie–iulie 2012, inculpatul N. M., în calitate de administrator al SC O.C.C. SRL, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a indus în eroare un număr de 35 de părţi vătămate persoane fizice.

În acest context, inculpatul le promitea acestora, în mod mincinos, faptul că, prin intermediul societăţii comerciale pe care o administra, le va obţine vize de muncă şi contracte de muncă în Israel, solicitând şi primind în acest scop, cu titlul de comision, sume cuprinse între 800 de lei şi 3700 de euro de la fiecare persoană şi contravaloarea biletelor de avion, deşi în realitate nu exista nicio bază legală şi contractuală care să permită realizarea acestui fapt, prejudiciul total fiind în cuantum de 125790 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 1.

Sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.