Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Statistica a Curtii de Apel Targu Mures ref. cauzele privind restituirea taxei de prima inmatriculare


1 octombrie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

În contextul iniţiativei Ministerului Justiţiei de a aduce schimbări legislative în materia restituirii taxelor de primă înmatriculare, Curtea de Apel Târgu Mureş a procedat la efectuarea unor evaluări privind încărcătura instanţelor din circumscripţie în această materie precum şi a consecinţelor soluţionării acestor tipuri de cauze şi a cheltuielilor suportate de stat pentru soluţionarea acestor tipuri de cauze, potrivit unui comunicat al acestei instanţe.

Pe parcursul anului 2011 au fost soluţionate de către Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalul Mureş, în primă instanţă, un număr de 1747 de cauze având ca obiect „legalitatea taxei privind emisiile de poluare provenite de la autovehicule”, reprezentând 41,63 % din totalul volumului de activitate al secţiei, iar secţia a II – a civilă a Curţii de Apel Târgu Mureş 825 de cauze, reprezentând 28,39% din totalul volumului de activitate al secţiei.

Pentru primul semestru al anului 2012 numărul cauzelor soluţionate de Tribunalul Mureş în această materie a fost de 1062 dosare, reprezentând un procent de 31,80% din totalul volumului de activitate, în timp ce la Curtea de Apel Târgu Mureş au fost soluţionate 1068 dosare, reprezentând un procent de 42,33 % din totalul volumului de activitate.

:: detalii

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică