Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
2 comentarii

ICCJ. Renuntarea la procedura Legii nr. 10/2001. Admiterea actiunii in revendicare


2 octombrie 2012 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât admiterea acţiunii în revendicare reluate de reclamant ca urmare a neretrocedării în natură a imobilului prin procedura Legii nr. 10/2001. În acest sens, faptul că reclamantul a solicitat, pe parcursul derulării acţiunii în revendicare (începută în anul 1999) suspendarea acesteia, deoarece a transmis notificare conform Legii nr. 10/2001, solicitând restituirea în natură a imobilului, nu reprezintă, un impediment pentru soluţionarea acţiunii în revendicare. În speţă,în cadrul acţiunii în revendicare s-a constatat că, cel care justifică un titlu de proprietate este reclamantul, ca moştenitor, prin transmisiunile succesorale succesive intervenite, al autorilor deposedaţi abuziv, prin naţionalizare, în timp ce societatea privatizată nu a putut opune un titlu valabil, trecerea imobilului în administrare de la Comitetul Executiv al Sfatului Popular la întreprinderea de stat care apoi s-a privatizat neputând valora titlu de proprietate. (Decizia nr. 2068 din 22 martie 2012 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect acţiune,în revendicare)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii