« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
2 comentarii

ICCJ. Renuntarea la procedura Legii nr. 10/2001. Admiterea actiunii in revendicare
02.10.2012 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Drept civil | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât admiterea acţiunii în revendicare reluate de reclamant ca urmare a neretrocedării în natură a imobilului prin procedura Legii nr. 10/2001. În acest sens, faptul că reclamantul a solicitat, pe parcursul derulării acţiunii în revendicare (începută în anul 1999) suspendarea acesteia, deoarece a transmis notificare conform Legii nr. 10/2001, solicitând restituirea în natură a imobilului, nu reprezintă, un impediment pentru soluţionarea acţiunii în revendicare. În speţă,în cadrul acţiunii în revendicare s-a constatat că, cel care justifică un titlu de proprietate este reclamantul, ca moştenitor, prin transmisiunile succesorale succesive intervenite, al autorilor deposedaţi abuziv, prin naţionalizare, în timp ce societatea privatizată nu a putut opune un titlu valabil, trecerea imobilului în administrare de la Comitetul Executiv al Sfatului Popular la întreprinderea de stat care apoi s-a privatizat neputând valora titlu de proprietate. (Decizia nr. 2068 din 22 martie 2012 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect acţiune,în revendicare)

Corina CIOROABĂ

 
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “ICCJ. Renuntarea la procedura Legii nr. 10/2001. Admiterea actiunii in revendicare”

  1. Luiza NEAGU spune:

    Intr-o speta similara a ICCJ, aceasta opinie nu a fost impartasita de judecatori.
    Este atat de neunitara practica instantelor de judecata…… !

  2. exista si avantaje: in functie de pozitia clientului tau poti alege jurisprudenta favorabila 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD