Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
2 comentarii

ICCJ. Renuntarea la procedura Legii nr. 10/2001. Admiterea actiunii in revendicare
02.10.2012 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Drept civil
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât admiterea acţiunii în revendicare reluate de reclamant ca urmare a neretrocedării în natură a imobilului prin procedura Legii nr. 10/2001. În acest sens, faptul că reclamantul a solicitat, pe parcursul derulării acţiunii în revendicare (începută în anul 1999) suspendarea acesteia, deoarece a transmis notificare conform Legii nr. 10/2001, solicitând restituirea în natură a imobilului, nu reprezintă, un impediment pentru soluţionarea acţiunii în revendicare. În speţă,în cadrul acţiunii în revendicare s-a constatat că, cel care justifică un titlu de proprietate este reclamantul, ca moştenitor, prin transmisiunile succesorale succesive intervenite, al autorilor deposedaţi abuziv, prin naţionalizare, în timp ce societatea privatizată nu a putut opune un titlu valabil, trecerea imobilului în administrare de la Comitetul Executiv al Sfatului Popular la întreprinderea de stat care apoi s-a privatizat neputând valora titlu de proprietate. (Decizia nr. 2068 din 22 martie 2012 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect acţiune,în revendicare)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti