Secţiuni » Jurisprudenţă » CEDO
Jurisprudenţă CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului)
CărţiProfesionişti

CEDO. Condamnare impotriva Romaniei – 2 octombrie 2012


3 octombrie 2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat în data de 2 octombrie 2012 hotărârea în cazul Hulea vs. România.

Reclamantul, domnul Gabriel Hulea, a fost reprezentat de către doamna Minodora Cliveti, avocat în cadrul Baroului Bacău.

Reclamantul s-a plâns de faptul că în anul 2002, Ministrul Apărării i-a refuzat cererea de acordare a concediului paternal, deoarece conform Statutului Cadrelor Militare acest beneficiu era recunoscut doar femeilor, cadre militare în activitate.

Curtea a constatat că au fost încălcate dispozițiile articolului 14 (Interzicerea discriminării), coroborat cu dispozițiile articolului 8 (Dreptul la respectarea vieţii private şi de familie) din Convenţia pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale, acordând 8000 Euro daune morale.

>> Hotărârea

***

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat în data de 2 octombrie 2012 hotărârea în cazul Knecht vs. România.

Reclamanta, doamna Daniela Knecht, a fost reprezentată de către doamna Diana Elena Dragomir, avocat în cadrul Baroului București.

Reclamanta a pretins faptul că i-a fost încălcat dreptul la respectarea vieţii private şi de familie, întrucât 16 embrioni obținuți în urma utilizării procedeului fertilizării în vitro, depozitați într-un centru medical, au fost puși sub sechestru de către DIICOT.

Curtea a constatat că nu au fost încălcate dispozițiile articolului 8 (Dreptul la respectarea vieţii private şi de familie) din Convenţia pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale, totodată decizând să întrerupă măsura provizorie impusă Guvernului României de a păstra în bune condiții embrionii.

>> Hotărârea

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii