Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

CSM cere urgentarea validarii noilor membri ai CSM
03.10.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. Alina Ghica, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a trimis luni, 1 octombrie 2012, o scrisoare presedintelui Senatului, Crin Antonescu, privind urgentarea validarii ca membri CSM a Monei-Lisa Neagoe si a lui Gheorghe Muscalu, si ca membru interimar a lui Adrian Bordea.

Textul scrisorii:

„Domnului

George Crin Laurentiu ANTONESCU

Presedintele Senatului Romaniei

Stimate  domnule  Presedinte,

Prin adresa nr. 2/26066/1154/28.09.2012, in temeiul dispozitiilor art. 18 alin. (1), (3) si (4) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si ale art. 31 alin. (1) din Regulamentul privind procedura alegerii membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, v-am transmis Hotararea nr. 602 din 10 iulie 2012 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, in vederea validarii domnului procuror Gheorghe Muscalu si doamnei judecator Mona-Lisa Neagoe in calitate de membri alesi ai Consiliului Superior al Magistraturii.

De asemenea, prin adresa 23404/1154/24.08.2012, v-am solicitat validarea, in temeiul art. 55 alin. (2) din Legea nr. 317/2004, republicata, a domnului judecator Adrian Bordea din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in calitate de membru interimar, urmare incetarii calitatii de membru al Consiliului Superior al Magistraturii a doamnei judecator Mona Maria Pivniceru, prin demisie.

Avand in vedere numirea doamnei Mona Maria Pivniceru in functia de ministru al justitiei, incetarea mandatului de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta  Curte de Casatie si Justitie al doamnei procuror Laura Codruta Kovesi, suspendarea din functia de membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii a domnului procuror George Balan, demisia doamnei Georgiana Camelia Iorgulescu din functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentant al societatii civile, precum si expirarea, incepand cu data de 11.10.2012, a mandatelor de membri alesi ai Consiliului Superior al Magistraturii, ale doamnei procuror Gratiana Isac si, respectiv, doamnei judecator Ana Cristina Labus, ne vom afla in imposibilitatea de constituire a cvorumului necesar desfasurarii sedintelor Plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

Fata de cele de mai sus, va adresam rugamintea de a urgenta procedura validarii, ca membri alesi ai Consiliului Superior al Magistraturii, a domnului procuror Gheorghe Muscalu si a doamnei judecator Mona-Lisa Neagoe si, in calitate de membru interimar, a domnului judecator Adrian Bordea, astfel incat, incepand cu data de 11.10.2012, acestia sa-si poata exercita atributiile, asigurand in acest fel functionarea Consiliului Superior al Magistraturii.

Cu aleasa consideratie,
Judecator Alina Nicoleta GHICA
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti