Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 4 octombrie 2012
04.10.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Distrugere. Trimitere în judecată. PJ Sector 6

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului N. I. I. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere calificată.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, la data de 07.09.2012, în jurul orei 1630, în timp ce se afla la locul de muncă, inculpatul N. I. I. (angajat al Direcţiei Municipiului Bucureşti pentru Accize şi Operaţiuni Vamale) a incendiat în mod intenţionat un depozit în care se aflau mai multe bunuri, printre care 25 autoturisme şi mai multe produse textile, ce aparţineau Direcţiei Municipiului Bucureşti pentru Accize şi Operaţiuni Vamale.

Ulterior, incendiul s-a propagat şi la depozitul alăturat ce aparţinea unei alte societăţi comerciale, în care erau depozitate mai multe bunuri.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti.

***

Viol, tâlhărie și amenințare. Propunere arestare preventivă. PT București

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul  Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului C. L. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol, tâlhărie, tentativă la tâlhărie şi ameninţare, urmând ca acesta să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, prin acelaşi modus operandi, inculpatul îşi aborda victimele şi, sub ameninţarea unui cuţit, le conducea într-un loc mai retras unde le tâlhărea, ulterior intenţionând să le violeze.

Astfel, la data de 21.09.2012, în jurul orelor 2200, în timp ce se afla în zona Muzeului Satului, inculpatul C. L. a acostat-o pe partea vătămată C. L. (în vârstă de 29 de ani), şi, ameninţând-o cu un cuţit, i-a sustras suma de 26 de lei, după care, prin constrângere, a obligat-o să întreţină cu el acte sexuale.

La data de 02.10.2012, în jurul orelor 1200, în timp ce se afla în Sectorul 2 al Capitalei, inculpatul a ameninţat-o cu un cuţit pe partea vătămată  G. F. A. (în vârstă de 21 de ani), căreia i-a cerut să îi dea banii şi telefonul, activitatea infracţională fiind întreruptă de ţipetele victimei;

La aceeaşi dată, în jurul orelor 1215, în timp ce se afla pe o alee în apropierea căii ferate Bucureşti-Constanţa, inculpatul C. L. a ameninţat-o cu un cuţit pe partea vătămată  N. A. (în vârstă de 15 ani), căreia i-a cerut să îl însoţească în apropiere.

Menţionăm faptul că, la data de 03.10.2012, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a preluat de la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Sectoarelor 1 şi 2, un număr de trei cauze în care se efectuau cercetări în legătură cu săvârşirea infracţiunilor pentru care procurorii solicită arestarea preventivă a inculpatului C. L..

Pe parcursul derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

Sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti