Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

Titus Corlatean s-a intalnit cu presedintele Comisiei de la Venetia


9 octombrie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Luni, 8 octombrie 2012, Titus Corlăţean, ministrul afacerilor externe, a avut, la Strasbourg, o întrevedere cu Gianni Buquicchio şi Thomas Markert, președintele, respectiv secretarul Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia), potrivit unui comunicat al MAE.

Titus Corlăţean a făcut referire la conlucrarea strânsă, pe o serie de subiecte de interes, între autorităţile de la Bucureşti şi experţii acestui organism şi a amintit că relaţia ţării noastre cu instituţia respectivă are o simbolistică aparte, Constituţia României din 1990 fiind primul act de acest fel analizat de Comisia de la Veneţia.

Titus Corlăţean şi Gianni Buquicchio au avut un schimb de opinii pe marginea avizului cu privire la România, aflat în pregătire la nivelul Comisiei de la Veneţia, din care a rezultat inclusiv necesitatea unor amendamente constituţionale. Partea română şi-a reiterat disponibilitatea pentru un dialog aprofundat cu experţii Comisiei, pe baza conţinutului viitorului aviz.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică