Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
5 comentarii

Comisiile Senatului au avizat favorabil MOF gratuit, integral si permanent


10 octombrie 2012 | Andrei SĂVESCU

UNBR Caut avocat

Cei 4000 de sustinatori ai initiativei de publicare gratuita de catre Statul Roman a Legislatiei Romaniei au un motiv de bucurie: Comisia pentru drepturile omului si Comisia juridica, de numiri, disciplina, imunitati si validari a avizat favorabil propunerea legislativa vizand modificarea legii de organizare a Monitorului Oficial in sensul publicarii online in mod gratuit, integral si permanent a Monitorului Oficial, Partea I si Partea a II-a, si timp de 10 zile a celorlalte parti din Monitorul Oficial.

Initiatorii
– Chivu Sorin-Serioja – senator Independent
– Frunda György – senator UDMR
– Lazăr Sorin-Constantin – senator PSD
– Plăcintă Sorina-Luminiţa – senator PD-L
– Saghian Gheorghe – senator PSD.

Textul propunerii de modificare a art. 19 din Legea nr. 202/1998, privind organizarea Monitorului Oficial al Romaniei: „Regia Autonoma ‘Monitorul Oficial’ realizeaza un produs electronic continand actele publicate, care poate fi accesat gratuit pe Internet si este disponibil, in varianta pentru citire, permanent pentru actele publicate in Partea I si Partea a II-a (subl. JURIDICE.ro), respectiv timp de 10 zile de la publicarea respectivelor acte in ceea ce priveste celelalte parti ale Monitorului Oficial.

Punctul de vedere al Guvernului, comunicat la data de 3 iulie 2012, a fost negativ: „Nu sustine propunerea legislativa„.

Senatorii din Comisia pentru drepturile omului au votat in majoritate pentru, iar senatorii din Comisia juridica… au votat in majoritate contra. Intrucat prin cumularea numarul de voturi din cele doua comisii a fost mai mare numarul de voturi pentru decat numarul de voturi contra, propunerea legislativa a obtinut aviz favorabil.

Plenul Senatului se va pronunta luni, 15 octombrie 2012.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică