« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
5 comentarii

Comisiile Senatului au avizat favorabil MOF gratuit, integral si permanent
10.10.2012 | Andrei SĂVESCU

Secţiuni: Content, Cyberlaw | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Cei 4000 de sustinatori ai initiativei de publicare gratuita de catre Statul Roman a Legislatiei Romaniei au un motiv de bucurie: Comisia pentru drepturile omului si Comisia juridica, de numiri, disciplina, imunitati si validari a avizat favorabil propunerea legislativa vizand modificarea legii de organizare a Monitorului Oficial in sensul publicarii online in mod gratuit, integral si permanent a Monitorului Oficial, Partea I si Partea a II-a, si timp de 10 zile a celorlalte parti din Monitorul Oficial.

Initiatorii
– Chivu Sorin-Serioja – senator Independent
– Frunda György – senator UDMR
– Lazăr Sorin-Constantin – senator PSD
– Plăcintă Sorina-Luminiţa – senator PD-L
– Saghian Gheorghe – senator PSD.

Textul propunerii de modificare a art. 19 din Legea nr. 202/1998, privind organizarea Monitorului Oficial al Romaniei: „Regia Autonoma ‘Monitorul Oficial’ realizeaza un produs electronic continand actele publicate, care poate fi accesat gratuit pe Internet si este disponibil, in varianta pentru citire, permanent pentru actele publicate in Partea I si Partea a II-a (subl. JURIDICE.ro), respectiv timp de 10 zile de la publicarea respectivelor acte in ceea ce priveste celelalte parti ale Monitorului Oficial.

Punctul de vedere al Guvernului, comunicat la data de 3 iulie 2012, a fost negativ: „Nu sustine propunerea legislativa„.

Senatorii din Comisia pentru drepturile omului au votat in majoritate pentru, iar senatorii din Comisia juridica… au votat in majoritate contra. Intrucat prin cumularea numarul de voturi din cele doua comisii a fost mai mare numarul de voturi pentru decat numarul de voturi contra, propunerea legislativa a obtinut aviz favorabil.

Plenul Senatului se va pronunta luni, 15 octombrie 2012.

 
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Au fost scrise până acum 5 de comentarii cu privire la articolul “Comisiile Senatului au avizat favorabil MOF gratuit, integral si permanent”

 1. Gabriel BAHNAREANU spune:

  Citesc si nu-mi vine sa cred: pe 27 iunie (https://www.juridice.ro/207840/monitorul-oficial-trece-in-subordinea-guvernului.html) Secretarul General al Guvernului (subliniez: este vorba de Secretarul General al Guvernului!!!) spune la TVR ca „Incercam sa facem ca Monitorul Oficial sa devina un serviciu public in slujba cetateanului. […] Informatiile vor fi accesibile gratuit oricarui cetatean” si mai sus citesc ca in 3 iulie acelasi Guvern “Nu sustine propunerea legislativa“. Cum e posibil asa ceva?!!!…

 2. Mihaela MAZILU-BABEL spune:

  probabil doresc ca tot ei sa reuseasca cu „incercatul”. de aceea s-au opus propunerii legislative.

 3. Florin-Iulian HRIB spune:

  Oricit ar parea de neverosimil, la biblioteca municipala din Hunedoara nu mai exista monitorul oficial de vreo 2 ani, nici pe hirtie, nici electronic, pe motiv ca nu sint bani!

  Atunci eu, simplu cetatean, cum accesez legislatia in versiune oficiala?

  Sper ca alesii neamului sa dea dovada macar acum ca respecta neamul care i-a ales…

  • Mihaela MAZILU-BABEL spune:

   Noul Cod Civil vă vine în ajutor. Cel puțin în cazul erorii esențiale, neasumate și scuzabile, respectiv veți susține că ați fost în eroare de drept deoarece normele legale nu au fost ușor accesibile. ( de previzibile nu mai vorbim)
   Dar din păcate, doar în această materie.

   cu glumă,
   Mihaela

 4. Mihaela MAZILU-BABEL spune:

  În altă ordine de idei, sper să facem un proces colectiv dacă Parlamentul respinge, și să-i dăm în judecată. aici nu e vorba de respect. aici e vorba de o obligație obiectivă pe care Statul nu și-o îndeplinește.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD