Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Mai multe beneficii, buget mai redus
17.10.2012 | Ioana PRÂNDUREL

JURIDICE - In Law We Trust

Economisirea de bani si de timp sunt cu adevarat importante! Le-am specificat ca fiind beneficii premium pentru ca am auzit des formula din actualul titlu. „Vrem mai mult, cu bani mai putini” este reproducerea exacta.

In lumea avocatilor de business exista acea perceptie asupra orelor de lucru si sumelor ce sunt alocate de catre client. Fiind vorba despre legal marketing, atunci vorbim despre ore care pot fi foarte usor masurate tot prin completarea unui timesheet, conceput pe aceeasi idee cu cele completate de avocati, dar adaptat activitatilor domeniului in discutie.

Am folosit aceasta metoda pentru a arata avocatilor parteneri care sunt activitatile pe care le face un consultant de marketing si pentru a le da o idee cat mai clara despre durate si reponsabilitati care uneori pot parea marunte, dar care mananca foarte mult timp.

Solutia oferita de un timesheet aduce si o mai buna coordonare, plus ca ajuta la agrearea unor termene limita realiste atunci cand vine vorba despre proiecte.

Bugetul de marketing poate fi salvat prin alte solutii ingenioase, care sa se adapteze momentului economic actual. Ce conteaza, la final, este sa reducem acolo unde chestiunile cele mai costisitioare pot fi inlocuite – sa renuntam la conferinte la care vorbitorii care aduc continut platesc fee-uri, sa obisnuim publicul cu taxe de intrare care sa acopere cheltuielile de organizare si sa onoreze vorbitorii. Un alt exemplu este acela al emisiunilor de televiziune la care participantii sunt invitati numai daca platesc sume destul de mari, uneori chiar echivalente cu cele de organizare a unei conferinte. Schimband modul de alocare al bugetului de legal marketing, schimbam si mentalitatea furnizorilor unor astfel de „ocazii”. Platind pentru astfel de servicii, nu ne mai putem declara nemultumiti de felul in care functioneaza lucrurile.

Asa cum scriam in articolul precedent, strategia de legal marketing este esentiala in acest proces de reducere a bugetului sau de folosire a lui cu mai mult impact. Solutii exista, totul este sa iesim din aria de confort si sa renuntam la a mai lua pasii societatilor competitoare drept modele demne de urmat. Inainte de orice fel de decizie, se impune cercetarea. Mai multe despre aceasta parte a unei strategii, in articolul ce va urma in doua saptamani.

Ioana PRÂNDUREL

mulțumim Wall-Street.ro

Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.