Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

MUSAT & ASOCIATII conduce clasamentele IFLR 1000 in toate ariile de practica
11.10.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

IFLR 1000, ghidul juridic internaţional specializat în analiza pieţei de avocatură din punct de vedere financiar-bancar, reconfirmă statutul de lider al Muşat & Asociaţii în toate ariile de practică analizate precum, Fuziuni & Achiziţii, Drept Bancar şi Piaţă de Capital, Finanţări de Proiecte, partenerii firmei fiind de asemenea recomandaţi drept Leading Lawyers în domeniile lor de expertiză.

“Succesul Muşat & Asociaţii se datorează clienţilor care ne-au încredinţat proiecte de anvergură şi au avut încredere în experienţa şi expertiza noastră, dar şi unei echipe  tinere şi dinamice de peste 60 de avocaţi specializaţi în aceste arii de practică. Aceste performanţe sunt cu atât mai importante, cu cât în contextul economic dificil, numărul tranzacţiilor s-a diminuat, băncile au manifestat o reticenţă crescută în acordarea de noi finanţări, iar oamenii de afaceri şi-au amânat planurile investiţionale.”, a declarat Mona Muşat, Managing Partner Muşat & Asociaţii.

Muşat & Asociaţii a continuat să fie implicată în unele dintre cele mai mari proiecte derulate în ultimul an în cele patru arii de practică analizate de IFLR 1000, avocaţii coordonatori – Gheorghe Muşat , Mona Muşat, Cătălin Băiculescu şi Miruna Suciu – fiind recomandaţi drept “Leading Lawyers” pentru calitatea serviciilor juridice acordate şi aprecierile primite din partea clienţilor.

Studiul IFLR 1000 cuprinde peste 120 de jurisdicţii la nivel internaţional, printre care şi România. Clasamentele iau în considerare criterii referitoare la calitatea actului avocaţial, inovaţia dovedită în abordarea proiectelor juridice, complexitatea activităţii de consultanţă, experienţa cross-border, capacitatea de a asigura asistenţă juridică la standarde internaţionale, precum şi feedback-ul primit din partea clienţilor.

Printre cele mai relevante proiecte asistate de Muşat & Asociaţii în ultimul an se numără: asistarea Nokia pe parcursul procesului de închidere a operaţiunilor din România şi vânzarea fabricii de producţie de la Jucu către compania De’Longhi; asistenţa juridică acordată Astra Rail Industries, în legătură cu achiziţia Astra Vagoane, Meva SA şi Romvag Caracal (împreună formând cel mai mare producător de vagoane din România); pregătirea şi derularea ofertei în valoare de 200.000.000 Euro înaintată de Oz Minerals Limited, o companie minieră de top din Australia, concentrată pe extracţia de cupru, pentru achiziţia Cuprumin S.A., dar şi în tranzacţia cross-border prin care Eldorado Gold Corporation a preluat activităţile pe care European Goldfields Limited le avea în ţara noastră în domeniul exploatării zăcămintelor aurifere. De asemenea, Muşat & Asociaţii a asistat AFI Europe în legătură cu finanţarea acordată de UniCredit Bank Austria pentru construirea primei clădiri de birouri a AFI Business Park Cotroceni.

Avocaţii Muşat & Asociaţii au mai consiliat Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) pe întreg parcursul realizării şi derulării ofertei secundare de vânzare a pachetului de 15% din acţiunile Transelectrica, încheiată cu succes la sfârşitul lunii martie (valoarea tranzacţiei: 37,7 milioane euro), dar şi în legătură cu lansarea ofertei publice secundare de vânzare a pachetului de 15% din acţiunile Transgaz şi, respectiv 20% din Tarom.

Activitatea susţinută din ultimul an a adus Muşat & Asociaţii şi premiul pentru „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală şi de Est”, distincţie acordată de către International Legal Alliance Summit & Awards 2012, în paralel cu păstrarea poziţiei de lider ai avocaturii de business din România şi în clasamentele realizate de alte mari publicaţii internaţionale de specialitate – Legal 500, Chambers Global sau PLC Which Lawyer? – în toate ariile de practică analizate.

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII: MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 16 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII oferă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile străine de specialitate (Chambers & Partners, Practical Law Company, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

În 2012, Muşat & Asociaţii a câştigat Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală şi de Est”, distincţie acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate pe piaţa din România de echipa Muşat & Asociaţii, atât în ceea ce priveşte evoluţia portofoliului de mandate reprezentante pe parcursul anului 2011 în practica de fuziuni & achiziţii, cât şi în ceea ce priveşte strategia de management adoptată.

De asemenea, MUŞAT & ASOCIAŢII este prima casă de avocatură de pe piaţa locală distinsă cu prestigiosul premiu „The National Law Firm of the Year“ acordat de publicaţia britanică de specialitate International Financial Law Review (IFLR) care realizează şi binecunoscutul ghid juridic internaţional IFLR 1000. De asemenea, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul „Romanian Law Firm of the Year„, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUŞAT & ASOCIAŢII oferă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini printre care: Enel SpA, GDF Suez, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, RBS (Royal Bank of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BNP Paribas, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Roche, Abbot, General Electric, General Motors, Microsoft, Intel, Oracle, Google, AON, Amazon.com, AT&T, Nokia, Alcatel – Lucent, Telecom Italia, Thyssen Krupp, Generali, AFI Europe, Electrolux, Caterpillar, Monsanto, Deutsche Bahn, SAB Miller, etc.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti