Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Arii de practică Drept penal

INFO-DIICOT, 11 octombrie 2012

11 octombrie 2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU

Evaziune fiscală. Percheziții domiciliare. DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  S.C.C.O. Dâmboviţa, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 10 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale, prin utilizarea unor societăţi comerciale tip fantomă pentru derularea de operaţiuni comerciale cu fier vechi cu o societate comercială de profil din municipiul Târgovişte, în scopul eludării plăţii  impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la suma de 2.000.000 de Euro.

În cauza sunt efectuate 11 perchezitii domiciliare, pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Giurgiu, la locuinţele învinuitilor precum si la sediile unor societăţi comerciale.

La sediul D.I.I.C.O.T. –  vor fi conduse 10 persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofiţerilor din cadrul IPJ Dâmboviţa şi lucrătorilor din cadrul IJJ Dâmboviţa.

Servicii JURIDICE.ro

Arbitraj comercial

Evenimente juridice

***

Spălare de bani și evaziune fiscală. Reținere. DIICOT – Biroul Teritorial Călărași

Urmare a acţiunii procurorilor D.I.I.C.O.T. din data de 11 septembrie 2012, facem următoarele precizări:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 13 inculpaţi, dintre care 4 funcţionari vamali, membri ai unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi evaziune fiscală cu produse energetice – combustibili.

În fapt, se reţine că inculpaţii G. G., C. D. şi J. A. F. au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi alte persoane, vizând prejudicierea bugetului de stat în modalitatea sustragerii de la plata accizelor aferente operaţiunilor comerciale efectuate cu motorină Euro 5, comercializată pe piaţa internă.

Activitatea infracţională a fost sprijinită de către inculpaţii V. I., având calitatea de director al D.J.A.O.V. Călăraşi şi A. A.A. A. şi N. D., funcţionari vamali, prin efectuarea unor controale formale la societăţile comerciale implicate şi prin asigurarea unor spaţii necesare funcţionării societăţilor.

În fapt, membrii grupării au achiziţionat cantitatea de peste 11.000 tone motorină Euro 5, în regim suspensiv de la plata accizelor, în scopul transformării în produse petroliere inferioare, prin antrepozitul fiscal situat în mun. Călăraşi.

În realitate, motorina era comercializată prin intermediul unor societăţi comerciale care deţineau staţii de distribuţie a carburanţilor, pe circuitul comercial fiind interpuse şi societăţi comerciale tip „fantomă”, fiind utilizate documente contabile din care să rezulte în mod nereal că au fost achitate accizele.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la suma de 4 milioane de Euro.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a 16 inculpaţi.

***

Trafic de droguri de risc și comercializare de substanțe susceptbilie de a avea efecte psihoactive. Percheziții domiciliare. DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bacău, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 6 persoane, specializat în traficul de droguri de risc şi comercializarea de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate pe raza mun. Bacău au fost descoperite şi ridicate cantitatea de aproximativ 3 kg substanţe, 40 de dispozitive de cântărit, fumat, mărunţit sau confecţionat, diverse sume de bani în lei şi valută, precum şi un pistol cu gaze marca Bruni şi muniţia aferentă.

Din cercetările efectuate a rezultat că în cursul anului 2012 membrii grupării, sub coordonarea inculpatului I. B. I., au distribuit pe raza mun. Bacău, în special în incinta unităţilor de învăţământ şi în zonele adiacente, importante cantităţi de substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv şi droguri de risc (cannabis şi haşiş), până în prezent fiind identificaţi un număr de peste 45 de consumatori, marea majoritate elevi.

Acţiunea a fost desfăşurată cu suportul tehnic şi informativ al DOS şi DGIPI şi cu sprijinul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău, IJJ Bacău şi al IPJ Bacău – SIR.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a 5 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, prev. de art. 7 din Legea 39/2003, trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 al. 1 din Legea 143/2000 şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv, prev. de art. 16 al. 1 din Legea 194/2011.

Imagini video- versiunea pentru download

Sursa: www.diicot.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Citeşte mai mult despre , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership