Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Onorariul de succes platit avocatului
12.10.2012 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Drept civil
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că onorariul de succes nu trebuie suportat de către partea care a pierdut procesul, deoarece o astfel de cheltuială, neefectuată până la data judecăţii, nu este imputabilă părţii căzută în pretenţii, constituind o recompensă suplimentară pentru munca prestată de avocat, cu vădit caracter voluntar şi voluptoriu. Această soluţie evidenţiată constant de jurisprudenţă este în acord cu jurisprudenţa CEDO, care subliniază că partea care a câştigat procesul nu va putea obţine rambursarea unor cheltuieli decât în măsura în care se constată realitatea, necesitatea şi caracterul lor rezonabil. (Decizia nr. 1440 din 14 martie 2012 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect daune interese)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti