Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

SUA. Despre sentintele pe viata in cazul infractorilor minori


16 octombrie 2012 | Diana STOICA

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

New York Times prezintă decizia Curţii Supreme de Justiţie care interzice sentinţele pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate pentru minorii care au fost condamnaţi pentru crimă.

Această hotărâre a oferit o urmă de speranţă pentru cei aproximativ 2.000 de infractori minori însă a îngrijorat familiile victimelor care nu concep posibilitatea ca ucigaşii celor dragi să fie liberi.

Decizia nu specifică dacă se aplică retroactiv celor care sunt deja în arest sau se va aplica doar pentru viitorii criminali minori.

Guvernatorul Iowei a comutat sentinţele de viaţă pentru minorii infractori din statul său dar a declarat că aceştia trebuie să stea în inchisoare pentru cel puţin 60 de ani înainte de a putea solicita eliberarea condiţionată… Paradoxul din decizia sa a stârnit controverse pentru instanţele care rejudecă dosare.

În Florida, câteva audieri sunt în stadii incipiente deşi o instanţă intermediară a decis că minorii care au fost condamnaţi pe viaţă nu au dreptul la o rejudecare.

În Carolina de Nord, sentinţa pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate s-a transformat dintr-o cerinţă într-o opţiune, cu un minim de 25 de ani pentru cei care doresc elibererea condiţionată.

Curtea Supremă a Statelor Unite a decis că hotărârea de condamnare pe viaţă fără drept de apel pentru minori nu a reuşit să ţină seama de rolul infractorului în crimă (criminal sau complice), mediul familial (stabil sau cu abuzuri) şi dezvoltarea incompletă a tinerilor.

Cercetările recente au constatat că tinerii sunt predispuşi la riscuri necalculate şi consecinţe judecate greşit şi că busolele lor morale nu sunt pe deplin dezvoltate…

Diana STOICA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică