Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Eliminarea taxelor anti-dumping pentru anumite tipuri de cabluri electrice


17 octombrie 2012 | JURIDICE.ro, DELOITTE TAX

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Comisia Europeana a primit o solicitare din partea unui producator spaniol de cabluri in ceea ce priveste excluderea anumitor cabluri si componente din otel nealiat de la plata taxelor anti-dumping impuse pentru importurile provenite din China inca din anul 2009.

Produsul propus pentru a fi exclus de la plata taxelor anti-dumping este un cablu utilizat ca nucleu de otel pentru conductorii utilizati in liniile de electricitate suspendate (Galvanizat, dar neacoperit de un alt invelis, alcatuit din 7 fire spiralate din care diametrul firului central este identic sau cu cel mult 3% mai mare decat diametrul oricarui fir din celelalte 6).

Producatorul spaniol a demonstrat ca aceste tipuri de cabluri au caracteristici fizice si tehnice diferite fata de cele ale produsului pentru care au fost initial impuse taxele antidumping si, mai mult, sunt utilizate intr-o industrie complet diferita.

In consecinta, Comisia a decis ca acest produs nu ar trebui sa faca obiectul masurilor anti-dumping impuse initial in anul 2009.

Daca regulamentul propus va intra in vigoare, pentru acest tip de cabluri nu se vor mai plati taxe anti-dumping.

DELOITTE TAX

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii