« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Ion Ilie-Iordachescu a participat la reuniunea comuna a prezidiului Camerei Avocatilor din Ungaria si a Comisiei Permanente a UNBR
17.10.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In perioada 11-12 octombrie 2012, dl. Decan av. Ion ILIE-IORDACHESCU a participat la cea de-a treia reuniune comuna a a Prezidiului Camerei Avocatilor din Ungaria si a Comisiei Permanente a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.

Cu aceasta ocazie au fost abordate aspecte privind pregatirea profesionala initiala, astfel cum rezulta din cele de mai jos:

Structura anului II de stagiu:

Anul II de pregatire profesionala initiala va debuta in luna martie si se va termina prin sustinerea examenului de absolvire in noiembrie –decembrie, acelasi an.

Anul II de pregatire profesionala cuprinde 4 MODULE, avand in total 120 de ore de pregatire tutoriala si o perioada de pregatire a lucrarilor profesionale:

A. Modulul “Drept civil si procesual civil”

Modalitatile in care vor fi discutate temele de pregatire: prezentarea unor cazuri practice, care vor dezvolta probleme ridicate de diferitele puncte din tematica. Cazurile prezentate nu pot epuiza tematica, dar vor constitui modele de rezolvare a lucrarilor profesionale de catre cursanti.

Lucrarile profesionale vor fi cele care vor asigura parcurgerea problemelor din tematica. In acest scop, formatorii care asigura activitatea tutoriala vor indica cursantilor temele de lucru: cate 10 lucrari profesionale din cadrul tematicii pentru drept civil si drept procesual civil. Lucrarile profesionale vor urmari redactarea unor acte specifice activitatii de avocat: concluzii scrise, note de probatorii, cai de atac, opinii juridice, redactare de contracte etc. Lucrarile profesionale se vor redacta in caietul de lucrari profesionale.

Se vor avea in vedere Noul Cod civil si actualul Cod de procedura civila.

Modulul va cuprinde 30 de ore de activitati tutoriale, pe durata a cel mult 7 zile.

B. Modulul “Drept penal si procesual penal”

Modalitatile in care vor fi discutate temele: prezentarea unor cazuri practice, care vor dezvolta probleme ridicate de diferitele puncte din tematica. Cazurile prezentate nu pot epuiza tematica, dar vor constitui modele de rezolvare a lucrarilor profesionale de catre cursanti.

Lucrarile profesionale vor fi cele care vor asigura parcurgerea problemelor din tematica. In acest scop, formatorii care asigura activitatea tutoriala vor indica cursantilor temele de lucru: cate 10 lucrari profesionale din cadrul tematicii pentru drept penal si drept procesual penal. Lucrarile profesionale vor urmari redactarea unor acte specifice activitatii de avocat: concluzii scrise, note de probatorii, cai de atac, redactarea altor cereri specifice problemelor din tematica.

Se vor avea in vedere actualele Coduri penal si de procedura penala.

Modulul va cuprinde 30 de ore de activitati tutoriale, pe durata a cel mult 7 zile.

C. Modulul “Drept european”

Modalitatile in care vor fi discutate temele: prezentarea unor cazuri practice, care vor dezvolta probleme ridicate de diferitele puncte din tematica. Cazurile prezentate nu pot epuiza tematica, dar vor constitui modele de rezolvare a lucrarilor profesionale de catre cursanti.

Lucrarile profesionale vor fi cele care vor asigura parcurgerea problemelor din tematica. In acest scop, formatorii care asigura activitatea tutoriala vor indica cursantilor temele de lucru: cate 5 lucrari profesionale din cadrul tematicii pentru fiecare disciplina. Lucrarile profesionale vor urmari redactarea unor acte specifice activitatii de avocat, redactarea unor cereri specifice problemelor din tematica, opinii juridice, analizarea unor cazuri practice.

Modulul va cuprinde 30 de ore de activitati tutoriale, pe durata a cel mult 7 zile.

D. Modulul IV-“Modulul recapitulativ”

Acest modul intervine dupa predarea Caietelor de lucrari profesionale si va cuprinde o ultima intalnire a cursantilor cu formatorii insarcinati cu activitatea tutoriala inainte de inceperea sesiunii de examen.

Activitatea tutoriala din acest modul este destinata intrebarilor  pe care le au cursantii, eventualelor noutati aparute in cadrul legislativ relevant pentru disciplinele din tematica etc.

Modulul IV cuprinde un numar de 28 de ore (cate 4 pentru fiecare disciplina) pe durata a cel mult 7 zile.

De asemenea, au fost facute ample referiri la urmatoarele probleme:

Anul de pregatire profesionala 2012 va cuprinde urmatoarele modificari:

  • stagiarii aflati in anul I de stagiu vor incepe modulele aferente anului I in toamna anului 2012 (septembrie);
  • stagiarii aflati in anul II de stagiu (care prin ipoteza nu au urmat pana in prezent nicio forma de pregatire profesionala initiala in cadrul INPPA), in MOD TRANZITORIU, vor avea in programa de anul aceasta  si tema Etica si organizrea profesiei de avocat, care se va constitui intr-un modul separat – 24 de ore, pe durata de maxim 7 zile.
  • activitatea de pregatire in cadrul INPPA se desfasoara in aceeasi perioada indiferent de Centrul teritorial INPPA la care avocatul stagiar este inscris.
  • modulul recapitulativ va preceda sustinerea Examenului de absolvire, in cadrul caruia Caietul de lucrari profesionale va fi evaluat distinct.
 
Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD