Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

„Ziua Portilor Deschise” la Curtea de Apel Pitesti
18.10.2012 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Potrivit unui comunicat al Curtii de Apel Pitesti, semnat de jud. dr. Marius Andreescu, in data de 25 octombrie 2012, la sediul Curtii de Apel Pitesti vor avea loc manifestari ocazionate de sarbatorirea Zilei Europene a Justitiei Civile, prilej cu care va fi organizata, la orele 1300 la sediul instantei, si o conferinta de presa la care vor participa domnul judecator dr. Gheorghe Diaconu – presedintele Curtii de Apel Pitesti si domnul judecator dr. Marius Andreescu – purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Pitesti.

Evenimentele astfel organizate au ca scop stabilirea unor relatii de incredere intre cei care participa la realizarea actului de justitie (magistratii si personalul auxiliar al instantelor) si beneficiarii acestuia (justitiabilii).

Organizarea acestor manifestari se inscrie in cadrul general al eforturilor constante facute de instantele judecatoresti pentru asigurarea unui grad sporit de transparenta in infaptuirea actului de justitie, eforturi de natura sa permita cetatenilor o perceptie reala asupra conditiilor de munca ale magistratilor si personalului auxiliar al instantelor, asupra etapelor pe care le parcurge un dosar de la inregistrare si pana la solutionare, precum si asupra altor aspecte revelatoare privind specificul activitatii instantelor de judecata.

In data de 25 octombrie 2012, in cadrul „Zilei Portilor Deschise”, se va permite accesul in cadrul instantei a oricarei persoane doritoare, pe baza documentelor de identitate, fara insa a se perturba activitatile curente ale Curtii de Apel Pitesti.

Totodata, pentru a facilita o cat mai corecta intelegere a specificului activitatii instantelor de judecata, se vor organiza grupuri de vizitatori care vor fi insotite de cate o persoana desemnata de conducerea instantei, grupuri carora li se va facilita, in limita posibilitatilor, vizitarea tuturor compartimentelor care prezinta relevanta pentru activitatea institutiei, vizitatorilor urmand a li se explica atat circuitul unui dosar in instanta, cat si etapele procesuale care trebuie parcurse pana la solutionare.

In acelasi timp, in colaborare cu Centrul Cultural Pitesti, la sediul acestei institutii, in data de 25 octombrie 2012 de la orele 1600, se va organiza un simpozion cu tema „Justitia Astazi” la care sunt invitati sa participe reprezentanti ai autoritatilor locale administrative si din justitie, elevi, studenti si colaboratori ai Centrului Cultural Pitesti, precum si o serie de personalitati ale vietii culturale si stiintifice din municipiul Pitesti.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate