Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul familiei
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti

Planul parental si ghidul de audiere a minorului


18 octombrie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Familie, Flux informații

ARPCC informeaza ca a avut loc prima masa rotunda organizata de catre UNICEF, CSM, MMFPS-DGPC si ARPCC pe tema implementarii ca standard obligatoriu a ideii de plan parental ca forma de exercitare a autoritatii parintesti comune, dupa divort sau dupa separarea parintilor necasatoriti.

La eveniment au participat specialisti de la protectia copilului din Bucuresti (4 sectoare), specialisti de la autoritatile tutelare de sector, reprezentanti ai mediatorilor din Romania si avocati.

Cu aceasta ocazie, o problema intens discutata a fost faptul ca audierea minorului in instante (in cazul divortului) nu respecta totdeauna anumite standarde minimale de calitate. Pentru aceasta, UNICEF impreuna cu organizatia neguvernamentala Alternative Sociale au publicat Ghidul de audiere a copilului in proceduri judiciare, coord. Mona Pivniceru si Catalin Luca, disponibila in format electronic.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică