« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Conferinta juridica internationala bienala de la Timisoara. Cum a fost
19.10.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În perioada 12-13 octombrie 2012, în amfiteatrele Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara a avut loc conferinţa internaţională bienală, manifestare ştiinţifică aflată la a noua ediţie, prin care facultatea şi Centrul European de Studii şi Cercetări Juridice Timişoara urmăresc punerea în valoare a rezultatelor cercetării ştiinţifice obţinute în domeniul ştiinţelor juridice.

Au fost prezenţi invitaţi de la instituţii de învăţământ şi cercetare partenere din străinătate: Max Planck Institute for Comparative and International Private Law Hamburg (Germania), Universitatea din Pécs (Ungaria), Universitatea din Szeged (Ungaria), Universitatea din Novi Sad (Serbia), Universitatea din Ljubljana (Slovenia), Universitatea din Rijeka (Croaţia), Universitatea „Jagielloński” Cracovia (Polonia), Asociaţia Europeană pentru Drepturile Omului (Strasbourg).

Au participat, de asemenea, profesori de la facultăţile de drept din Hexagonul Facultăţilor de Drept (Universitatea din București, Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Universitatea din Craiova), precum şi invitaţi de la alte instituţii de învăţământ superior, de cercetare şi de la importante autorităţi şi instituţii publice (Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, Curtea Constituţională, Banca Naţională a României, Curtea de Apel Bucureşti, Curtea de Apel Timişoara) sau de la multinaţionale precum PWC sau KPMG.

Lucrările conferinţei au fost structurate pe cinci secţiuni: Secţiunea I – Drept civil, cu tema Libertatea contractuală. Limite legale şi garanţii procesuale; Secţiunea a II-a – Drept public, cu tema Rolul controlului de constituţionalitate şi al controlul de convenţionalitate în evoluţia dreptului public; Secţiunea a III-a – Ştiinţe penale, cu tema Criminalitatea economică în contextul crizei; Secţiunea a IV-a – Dreptul afacerilor, cu tema Dreptul insolvenţei şi instabilitatea economică; Secţiunea a V-a – Drept european şi internaţional, cu tema Mai este Curtea Europeană a Drepturilor Omului un mecanism judiciar eficient?

Lucrările prezentate de cei peste 100 de participanţi vor fi incluse în cele cinci volume ale conferinţei, care urmează să apară la editura Universul Juridic.

 
Secţiuni: UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD