Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Conferinta juridica internationala bienala de la Timisoara. Cum a fost


19 octombrie 2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Universitaria
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

În perioada 12-13 octombrie 2012, în amfiteatrele Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara a avut loc conferinţa internaţională bienală, manifestare ştiinţifică aflată la a noua ediţie, prin care facultatea şi Centrul European de Studii şi Cercetări Juridice Timişoara urmăresc punerea în valoare a rezultatelor cercetării ştiinţifice obţinute în domeniul ştiinţelor juridice.

Au fost prezenţi invitaţi de la instituţii de învăţământ şi cercetare partenere din străinătate: Max Planck Institute for Comparative and International Private Law Hamburg (Germania), Universitatea din Pécs (Ungaria), Universitatea din Szeged (Ungaria), Universitatea din Novi Sad (Serbia), Universitatea din Ljubljana (Slovenia), Universitatea din Rijeka (Croaţia), Universitatea „Jagielloński” Cracovia (Polonia), Asociaţia Europeană pentru Drepturile Omului (Strasbourg).

Au participat, de asemenea, profesori de la facultăţile de drept din Hexagonul Facultăţilor de Drept (Universitatea din București, Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Universitatea din Craiova), precum şi invitaţi de la alte instituţii de învăţământ superior, de cercetare şi de la importante autorităţi şi instituţii publice (Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, Curtea Constituţională, Banca Naţională a României, Curtea de Apel Bucureşti, Curtea de Apel Timişoara) sau de la multinaţionale precum PWC sau KPMG.

Lucrările conferinţei au fost structurate pe cinci secţiuni: Secţiunea I – Drept civil, cu tema Libertatea contractuală. Limite legale şi garanţii procesuale; Secţiunea a II-a – Drept public, cu tema Rolul controlului de constituţionalitate şi al controlul de convenţionalitate în evoluţia dreptului public; Secţiunea a III-a – Ştiinţe penale, cu tema Criminalitatea economică în contextul crizei; Secţiunea a IV-a – Dreptul afacerilor, cu tema Dreptul insolvenţei şi instabilitatea economică; Secţiunea a V-a – Drept european şi internaţional, cu tema Mai este Curtea Europeană a Drepturilor Omului un mecanism judiciar eficient?

Lucrările prezentate de cei peste 100 de participanţi vor fi incluse în cele cinci volume ale conferinţei, care urmează să apară la editura Universul Juridic.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro