« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Intrunire a Comisiei de monitorizare a progreselor Romaniei in cadrul MCV
22.10.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Vineri, 19 octombrie 2012, la invitaţia ministrului Justiţiei, Mona-Maria Pivniceru, s-a întrunit, la sediul Ministerului Justiţiei, Comisia de monitorizare a progreselor înregistrate de România în domeniul reformei sistemului judiciar şi luptei împotriva corupţiei (Comisia MCV), constituită în temeiul HG nr. 216/2012 privind accelerarea implementării obiectivelor de referinţă prevăzute în cadrul MCV, potrivit unui comunicat al MJ.

Reuniunea a fost organizată în contextul pregătirii misiunii de evaluare a Comisiei Europene, care va avea loc în România, în cursul lunii noiembrie 2012.

Lucrările Comisiei MCV au fost prezidate de ministrul Justiţiei, Mona-Maria Pivniceru. În cadrul reuniunii, o atenţie deosebită a fost acordată stabilirii modalităţii în care vor fi elaborate elementele de progres pe baza recomandărilor Comisiei Europene, cuprinse în Raportul MCV din data de 18 iulie 2012. De asemenea, au fost abordate şi liniile generale de răspuns al autorităţilor române la întrebările punctuale (chestionar) adresate de Comisia Europeană, la data de 10 octombrie 2012.

În acelaşi timp, s-a realizat o trecere în revistă atât a recomandărilor, cât şi a chestionarului Comisiei Europene, cu indicarea instituţiilor responsabile să formuleze răspunsuri.

Elementele de progres şi răspunsurile punctuale pe care autorităţile române le vor transmite Comisiei Europene în cursul lunii octombrie 2012 vor fi avute în vedere în procesul de elaborare, de către Comisia Europeană, a raportului de evaluare ce va fi dat publicităţii la finele anului curent.

La reuniune au participat Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe, Florin Georgescu, vice-prim ministru şi ministru al Finanţelor Publice, Florin lordache, vicepreşedintele Comisiei Juridice de Disciplină  şi Imunităţi din Camera Deputaţilor, Oana Schmidt -Hăineală, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Gabriela Scutea, adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Oprean, procuror şef (delegat) al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marian Tutilescu, şef al Departamentului Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Horaţiu-Răzvan Radu, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Europene, Horia Georgescu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Mircea Fechet, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.

 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD