Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Transcript conferinta NCC: Valeriu Stoica, Marieta Avram, Romeo Popescu
23.10.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Intrarea in vigoare a Noului Cod civil la data de 01.10.2011, un eveniment juridic cu mari implicatii in toate domeniile, a prilejuit un bilant al primelor luni de la aplicare, realizat de cei care sunt primii in situatia de a-l aplica – avocatii.

Baroul Valcea, continuand traditia conferintelor de pregatire profesionala a avocatilor, in colaborare cu Institutul National al Magistraturii, cu sprijinul Ambasadei Olandei si al Societatii de Stiinte Juridice si sub egida Institutului National de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor, a organizat sambata, 26 mai 2012, la Palatul Baile Olanesti, o conferinta nationala la care au participat peste 270 de practicieni ai deptului cu tema: Noul Cod civil – 7 luni de la aplicare. Probleme si solutii practice. Alaturi de avocatii din Valcea, Bucuresti, Calarasi, Dolj, Arges, Gorj, Mures, Olt, Hunedoara, Alba, Constanta, Mehedinti, Dambovita au participat si magistrati. Din partea Ambasadei Olandei – care a sprijinit programul  privind  implementarea Noului Cod  civil – a fost prezent dl. Huub Alberse si  Societatea de Stiinte Juridice  a fost reprezentata de presedintele acesteia, dl. avocat dr. Andrei  Savescu.

Suntem masura sa va prezentam TRANSCRIPT CONFERINTA – Noul Cod Civil – Baile Olanesti – mai 2012 prezentate de:

§  Prof. univ. dr. Valeriu Stoica (membru al comisiei de redactare a Noului Cod civil): „Clauza voluntara de inalienabilitate in reglementarea Codului civil”

§  Conf. univ. dr. Marieta Avram (membru al comisiei de redactare a Noului Cod civil): „Independenta patrimoniala a sotilor in cadrul regimului primar imperativ”

§  Conf. univ. dr. Romeo Radu Popescu (membru al comisiei de redactare a Noului Cod civil): “Contractul de întreţinere în Noul Cod civil”

§  Monica Livescu (decan al Baroului Valcea, lector INPPA) :”Analiza de constitutionalitate a unor dispozitii ale Noului Cod civil”

Au mai sustinut expuneri: magistrat Corina Voicu, director al Directiei Legislatie din cadrul Consiliul Superior al Magistraturii, Nadia Taran si Ana Maria Iutis – experti asimilati magistratilor din cadrul I.N.M, ale caror expuneri vor fi prezentate intr-un material ulterior.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.